Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zajtra sa otvára nový „hraničný priechod“ do Česka

Napísal Róbert Bosák, 28.10.2019

Česko a Slovensko bude oficiálne od zajtra spájať nový "hraničný priechod", aj keď v tomto prípade ho budú môcť využívať iba chodci a cyklisti. Tí môžu po novom prechádzať ponad rieku Moravu aj z Kopčian do Mikulčíc.

Zdroj: www.tasr.sk


Historicky významná a turisticky atraktívna pohraničná oblasť plná spomienok na pôsobenie Cyrila a Metoda je častým cieľom českých aj slovenských návštevníkov. Po najnovšom sa ju bude dať spoznávať aj vďaka novej lávke vedúcej ponad rieku Moravu. Tá sa už pripravuje na slávnostné otvorenie, po ktorom sa zaradí k ďalším lákadlám danej lokality.

Zdroj: www.tasr.sk 


Významné turistické ciele "bližšie k sebe"

 

Kým Mikulčice lákajú dosť vzácnou archeologickou lokalitou, Kopčany sa preslávili údajne najstaršou slovenskou stavbou. Oba významné turistické ciele sú od seba vzdialené iba zopár kilometrov, no napriek tomu ich nie všetci priaznivci histórie navštevujú súčasne. Zmeniť by to mohla práve nová lávka, ktorá skráti vzdialenosť trasy z jedného cieľa k druhému, čím ich k sebe ešte viac "priblíži".  

 

S lávkou pribudli aj cyklistické chodníky

 

143-metrová lávka nie je jediným výsledkom projektu, na ktorom spolupracoval Trnavský a Juhomoravský kraj. Popri nej sa vybudovali aj nové cyklistické chodníky, ktoré majú zvýšiť atraktivitu pohraničnej oblasti. Na slovenskej strane ide o cyklotrasu vedúcu smerom k obci Kopčany, na moravskej o úsek od lávky po hradisko v Mikulčiciach.

 

Pohraničná lokalita Mikulčice-Kopčany patrí medzi ašpirantov na zápis do zoznamu pamiatok UNESCO. Nová lávka s okolitými cyklochodníkmi jej tak v ambíciách získať takýto zápis iba pomôže. Zároveň môže prilákať ďalších návštevníkov zvedavých na viaceré okolité pamiatky, prípadne uľahčiť cestovanie za prácou alebo rodinou zo slovenského pohraničia k susedom.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.tasr.sk