Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zádielska dolina v Slovenskom krase bude mať nové múzeum a informačné centrum

Napísal Róbert Bosák, 03.08.2021

Cestovný ruch v Košickom kraji dostane v najbližšom období niekoľko impulzov, ktoré by mali zvýšiť návštevnosť vybraných turistických cieľov. Jedným z nich má byť práve nové múzeum s informačným centrom, ktoré pribudne v Zádielskej doline.

 

Zádielska dolina patrí medzi najnavštevovanejšie turistické ciele v celom kraji. Oblasť dlhú viac ako 10 km, ktorá láka najmä dlhou krasovou tiesňavou, ročne navštívi približne 50 000 turistov. Tí budú môcť od budúceho roka v rámci návštevy tejto doliny zájsť aj na prehliadku nového múzea.

Zdroj: slovensky-kras.eu 


Nové múzeum bude zriadené v zrenovovanom objekte

 

Na účely otvorenia novej expozície nebude potrebná výstavba nového objektu. Múzeum bude zriadené v staršej budove situovanej pri vstupe do Zádielskej doliny. Tá prejde obnovou, ktorá umožní, aby sa v tomto objekte sprístupnilo aj nové informačné centrum. Jeho úlohou bude poskytovať návštevníkom všetky potrebné informácie nielen o Zádielskej doline, ale zároveň o celom Slovenskom krase, o jeho pamiatkach aj o prírodných pomeroch.

 

Múzeum aj infocentrum otvoria na jar budúceho roka

 

Práve rekonštrukcia objektu, ktorý poslúži ako sídlo múzea s informačným centrom, predĺži otvorenie novej turistickej atrakcie. Pôvodný plán ráta s jeho otvorením na jar budúceho roka, čo ale závisí od viacerých faktorov. Ak sa pripravovaný projekt za viac ako 230 000 € podarí zrealizovať včas, nové múzeum a infocentrum v Zádielskej doline bude sprístupnené hneď od začiatku nadchádzajúcej sezóny.

 

Postupne pribudnú aj fotopointy, neskôr aj ubytovanie

 

Zriadením múzea sa práce na rozvoji lokality neskončia. Predstavitelia Košického kraja majú so Zádielskou dolinou aj ďalšie plány. V rámci nich by malo v lokalite vzniknúť aj niekoľko fotopointov, ktoré by sa mohli pripraviť v rozprávkovom duchu, čo by ešte viac zvýšilo ich atraktivitu. V pláne je aj vytvorenie priestorov na organizovanie workshopov, exkurzií alebo škôl v prírode, kvôli ktorým sa plánuje aj vybudovanie nových ubytovacích kapacít.

Zdroj: slovakia.travel

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: tasr.sk

Zdroj foto: slovensky-kras.eu, slovakia.travel