Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Začína rekonštrukcia lávky nad Váhom v Strečne

Napísal Róbert Bosák, 27.03.2023

Zo Strečna do Nezbudskej Lúčky a späť sa dá dostať 2 spôsobmi. Jedným je prechod cez lávku nad riekou Váh, druhým preprava kompou po rieke. Prvá z možností bude niekoľko mesiacov nedostupná. Dôvodom je rekonštrukcia pešieho mosta.

 

Lávka spájajúca dediny na brehoch Váhu umožňuje peší prechod z jednej strany na druhú už pár desaťročí. Jej dlhoročné využívanie sa podpísalo na celkovom stave mosta, ktorý je dlhší čas nevyhovujúci. Obec Strečno tak spolu s partnermi zo Žilinského samosprávneho krajaMoravsko-sliezskeho kraja, ktorý sa v rámci aktívnej cezhraničnej spolupráce podieľa na projektoch v Žilinskom kraji, pripravila projekt jeho rekonštrukcie.

Zdroj: zilinak.sk – google.com

 

Cieľ rekonštrukcie lávky nad Váhom

 

Nevhodný stav lávky viedol k príprave projektu rozsiahlej rekonštrukcie. Jej hlavným cieľom je zabezpečiť chodcom aj cyklistom plynulý a bezpečný prechod ponad rieku Váh. V rámci rekonštrukčných prác sa bude klásť dôraz najmä na úpravy nosnej konštrukcie. Tie povedú k zvýšeniu nosnosti, resp. zaťažiteľnosti mosta. Realizácia projektu zahŕňa aj úpravu šírky, čo zlepší podmienky pre cyklistov.

 

Rekonštrukcia má trvať 9 mesiacov

 

Zrekonštruovaná lávka má byť peším aj cyklistom k dispozícii zhruba od začiatku budúceho roka. Predbežné plány rátajú so stihnutím celej rekonštrukcie za 9 mesiacov. Prvé renovačné práce, ktorých celková cena sa vyšplhá na viac ako 580 000 €, prebehnú tento týždeň. Lávka je aktuálne uzatvorená a prechod zo Strečna do Nezbudskej Lúčky a späť ponad rieku Váh na niekoľko mesiacov znemožnený.

 

Prepravu cez Váh zabezpečí kompa

 

Počas celého trvania rekonštrukcie sa z jedného brehu na druhý bude dať dostať len pomocou kompy. Tá má z dôvodu náhrady pešej prepravy premávať častejšie ako obvykle. Peší ju budú môcť využívať zadarmo, preprava áut ostáva spoplatnená. Intenzita plavieb bude závisieť od poveternostných podmienok a aktuálneho toku rieky. V prípade nevyhovujúcich podmienok si chodci aj cyklisti budú musieť zabezpečiť dopravu individuálne.

Zdroj: kompastrecno.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: zilinak.sk – google.com, kompastrecno.sk