Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Za odpratávanie snehu na chodníkoch sú zodpovedné obce

Napísal Róbert Bosák, 08.01.2019

Bohatá snehová nádielka sa posledné dni zahráva s trpezlivosťou obyvateľov po celom Slovensku. Vo viacerých lokalitách totiž odpratávanie snehu z chodníkov ostáva na ich pleciach napriek tomu, že podľa zákona to nie je ich starosť.

 

Za údržbu chodníkov zodpovedajú ich správcovia

 

Mnohí majitelia nehnuteľností sa trápia s údržbou chodníkov pred svojimi domami napriek tomu, že zodpovednosť za ich stav mať nemusia. Podľa zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke sú totiž za čistenie chodníkov (nielen) v zime zodpovedné obce. Práve tie sa majú ako vlastníci, resp. ich správcovia postarať o ich čistotu aj bezpečnosť.

Zdroj: sprzedajemy.pl 


Zmena vyplývajúca z novely prišla len minulý rok

 

To, že niektorí majitelia domov sa naďalej trápia s čistením chodníkov, súvisí s neznalosťou zákona. Zodpovednosť za ich údržbu totiž prešla na obce len minulý rok. Stalo sa tak ihneď po prijatí novely vyššie spomenutého zákona, z ktorej táto zmena vyplynula. Podľa vlády sa tak bude brať ohľad na majiteľov domov, ktorí často niesli zodpovednosť za úrazy či nehody na chodníkoch, ktoré im vlastne nepatria, len ich využívajú ako priľahlé komunikácie.

Zdroj: newenglandcondo.com 


Napriek novele zákona sa jedna z jeho hlavných klauzúl neplní vo všetkých lokalitách riadne a včas. Zimná údržba chodníkov tak ďalej ostáva na pleciach obyvateľov, ktorí si s poriadkom pred svojím domom alebo pracoviskom musia poradiť sami. Obzvlášť v obciach, ktoré nie sú situované v tesnej blízkosti miest, alebo tam, kde nie je dostatok techniky, resp. personálu.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.cuyahogaswcd.org, sprzedajemy.pl, newenglandcondo.com