Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Za novú farbu roka zvolili klasickú modrú

Napísal Róbert Bosák, 16.12.2019

Na trón vo svete interiérového dizajnu sa už čoskoro usadí nový farebný odtieň. Po roku tak ukončí nadvládu živej korálovej, ktorá bola v uplynulých 12 mesiacoch farbou číslo 1.

 

Nová farba č.1 sa už tradične vyhlasuje ku koncu roka a inak to nebolo ani teraz. Spoločnosť Pantone, ktorá v spolupráci s niekoľkými partnermi za výber zodpovedá, nedávno zverejnila odtieň, ktorý bude hlavnou farbou pre nadchádzajúcich 12 mesiacov. Voľba padla na odtieň 19-4052, ktorý zastupuje tzv. klasická modrá.

Zdroj: Eron Rauch Photography


Akou farbou je klasická modrá

 

Kým súčasná korálová živá alebo excentrickejšie odtiene z predošlých rokov prinášali energiu a vitalitu, farba roka 2020 sa nesie skôr v znamení upokojujúcejších vibrácií. Klasická modrá je známa svojím priaznivým vplyvom na sústredenosť a z nej vyplývajúci pokoj a rovnováhu. Zároveň odzrkadľuje sfarbenie oblohy za súmraku, čím vyvoláva túžbu po ustálení sa.

Zdroj: Richard Powers


Nová dekáda v znamení stability

 

Práve stálosť, odolnosť a stabilita sú „benefity“, s ktorými chce globálna spoločnosť vstúpiť do novej dekády. Vzhľadom na udalosti z posledných rokov potrebuje byť obklopená práve stálejšími a pokojnejšími vibráciami, takže klasická modrá bude vhodnou voľbou. Obzvlášť v prípade, ak bude kombinovaná s neutrálnou bielou alebo jemnými pastelovými odtieňmi.

Zdroj: bocadolobo.com


Uplatnenie farby roka v interiéri

 

Klasická modrá sa dá pri zariaďovaní interiéru využiť mnohými spôsobmi. Napriek tomu, že ide o trochu konzervatívnejšiu farbu, jej akcent je výraznejší, preto sa odporúča kombinovať s inými menej výraznými odtieňmi. Svoju úlohu najlepšie splní pri uplatnení na stenách či vo forme sedacích súprav. Vynikne aj v podobe malých doplnkov na stolíkoch alebo poličkách.

Zdroj: Alessandra Ianniello


Spoločnosť Pantone sa už roky snaží prepájať výber farieb roka s aktuálnymi trendmi v móde,  v dizajne a v oblasti životného štýlu. Jednotlivé odtiene majú zároveň inšpirovať a formovať nálady v spoločnosti, na ktoré majú vibrácie farieb obrovský vplyv. Klasická modrá by tak po predošlých turbulentných rokoch mala priniesť viac rovnováhy a prispieť k dobrému vstupu do ďalšieho desaťročia. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: pantone.com, Eron Rauch Photography, Richard Powers, bocadolobo.com, Alessandra Ianniello