Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Wash-it: práčka a sprchovací kút 2 v 1

Napísal Róbert Bosák, 06.02.2019

Predstavte si sprchovací kút, v ktorom sa osprchujete a hneď na to si v ňom aj operiete oblečenie. To všetko s dôrazom na úsporu a navyše s možnosťou využitia nielen doma, ale aj vo verejných budovách. Nápad za milión, čo poviete? Už ho len zaviesť v praxi.

Zdroj: www.behance.net


Zdá sa, že s realizáciou takéhoto nápadu príliš veľký problém nebude. Berk Ilhan, dizajnér, pre ktorého sa návrhy prevratných vynálezov začínajú stávať bežnou prácou, sa totiž nedávno ohlásil s ďalšou inovatívnou novinkou. Tentoraz sa jedná o Wash-it, práčku, ktorú je možné zároveň využívať aj ako sprchovací kút.

Zdroj: www.inhabitat.com 


Práčka so sprchou – 2 v 1

 

Model práčky, ktorá sa zároveň dá využiť na sprchovanie, si získal pozitívne ohlasy hneď po svojom predstavení. Kritici na ňom okamžite ocenili schopnosť šetriť vodou a tým priaznivo vplývať nielen na peňaženku užívateľov, ale aj na zásoby prírodných zdrojov. To umožňuje systém 2 v 1, ktorý kombinuje menšiu práčku s riadnou sprchovacou kabínkou.

Zdroj: www.berkilhan.com


Ako model Wash-it funguje:

 

- zariadenie vyzerá ako veľká práčka, na ktorej boku je presklený sprchovací kút

- voda využitá na sprchovanie sa následne prefiltruje a uloží do zásobníka práčky

- cirkuláciu vody medzi kútom a práčkou zaisťujú 2 zabudované vodné čerpadlá

- práčku tvorí aj UV filter, ohrievač vody a LED displej sledujúci vodu v zásobníku 

- objem práčky pojme bielizeň do 1,5 kg

Zdroj: www.inhabitat.com 


Na domáce aj verejné využitie

 

Berk Ilhan so svojim tímom predstavili hneď 2 modely zariadenia Wash-it. Ten prvý má byť využívaný bežne v domácnostiach. K tomu však vznikol alternatívny model vhodný na účely využitia vo verejných zariadeniach ako hotely, stanice či posilňovne. Táto verzia je doplnená o sušičku, vďaka ktorej si môžete veci hneď vysušiť a vziať so sebou. Zaujímavosťou je otvor práčky inštalovaný vo vnútri sprchovacej kabíny, čím máte garantovanú úplnú diskrétnosť.

Zdroj: www.behance.net 


Wash-it nie je jediným zariadením tohto druhu, ktoré bolo v poslednom období predstavené. S kombinovanými modelmi, ktoré vsádzajú na spojenie sprchy a práčky alebo sprchy a WC, prišli aj ďalší dizajnéri. Napriek tomu, že každý sa snaží využívať iný dizajn a odlišný systém fungovania, cieľ je rovnaký – efektívnejšie využívanie vody a tým aj úspora financií

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.behance.net, www.inhabitat.com, www.berkilhan.com