Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vzácne pamiatky v Trnave a v Bratislave čaká rekonštrukcia

Napísal Róbert Bosák, 14.11.2019

Zoznam pamiatok, ktoré v najbližšom čase podstúpia rekonštrukciu, sa ďalej rozširuje. Po najnovšom doň pribudli 2 cenné klenoty z historických centier Trnavy a Bratislavy.

 

Trnavskej Prachárni chcú vdýchnuť nový život

 

Pracháreň stojí na svojom mieste už vyše 500 rokov. Jeden z meštianskych domov tvoriacich súčasť Trojičného námestia však vôbec nie je v dobrej forme. Keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku, jeho likvidácia neprichádza do úvahy. Mesto tak plánuje pristúpiť k obnove, ktorá by mala spraviť z Prachárne miesto vyhľadávané domácimi aj cudzími návštevníkmi.

Zdroj: trnava.dnes24.sk – Júlia Vargová


Pokiaľ sa podarí vybaviť miliónový grant z Nórskych fondov a spolu s financiami zo zdrojov meste a Trnavského samosprávneho kraja ich investovať podľa plánu, Pracháreň ožije najmä kultúrou. Jej časť bude slúžiť pre divadelníkov, časť sa zrenovuje podľa pôvodného vzhľadu. V rámci obnovy sa ráta aj s novou kaviarňou a sprístupnením podzemnej vínnej pivnice.

Zdroj: trnava.dnes24.sk – Júlia Vargová 


Bratislava chce zrenovovať celú Michalskú vežu

 

Do veľkej rekonštrukcie, ktorej cieľom má byť záchrana významnej historickej pamiatky, sa chcú pustiť aj v Bratislave. Cieľom bude Michalská veža v samom centre mesta, ktorej stav si už vyžaduje rekonštrukčné zásahy. Tie posledné prebehli pred vyše 40 rokmi, takže iniciatíva pustiť sa do obnovy je o to väčšia.

Zdroj: photoblogotg.blogspot.com


S prvými prácami by sa malo začať hneď budúci rok. Magistrát avizoval, že sa chce pustiť do kompletnej rekonštrukcie celej veže vrátane opravy sochy archanjela Michaela na jej vrchole. Náklady na tieto práce sa podľa odhadov mesta pohybujú na úrovni 1,5 mil. €. Zafinancovať by ich malo mesto zo svojho rozpočtu spoločne s prostriedkami z externých zdrojov.

Zdroj: TASR


Zoznam plánovaných rekonštrukcií pamiatok sa už čoskoro rozšíri. V zákulisí sa totiž šepká o o ďalších cenných objektoch či umeleckých dielach, na ktorých by sa mohlo v blízkom čase začať pracovať. Týkať sa to nebude len pamiatok v Trnave a v Bratislave, veď renovovať je čo po celom Slovensku. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR

Zdroj foto: trnavskyhlas.sk, trnava.dnes24.sk – Júlia Vargová, photoblogotg.blogspot.com, TASR