Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Význam farieb vo vianočnej výzdobe

Napísal Róbert Bosák, 24.12.2018

Vianočné ozdoby a dekorácie by nerozžiarili naše príbytky, ak by neboli plné typických sviatočných odtieňov. Každý z nich má vo výzdobe svoje jasné miesto a zároveň význam, pre ktorý na jednotlivé farby vsádzame.

 

Červená – Kreativitu podporujúca červená patrí k najobľúbenejším farbám Vianoc. Nájdeme ju na sviečkach, v podobe svetelných reťazí aj na vianočnom stromčeku vo forme ozdôb. Ako symbol krvi, teda toku života, ju pri výzdobe využívali už pohanské národy. Súčasný dizajn ju preferuje najmä pre výrazný kontrast so zeleným stromčekom.

Zdroj: www.athome.com


Zelená – Ak je reč o zelenej, tak nemôžeme obísť vznik tradície zdobenia stromčekov. Tá má korene už v staroveku, napríklad starí Egypťania si v zime zdobili svoje príbytky palmovými halúzkami. S nástupom stredoveku sa v Európe udomácnil zvyk zdobenia borovíc, resp. ich vetvičiek, ktorý trvá dodnes.

Zdroj: stockarch.com 


Metalické odtiene – Zlatá a strieborná, farby, ktoré dodajú domácnosti sebavedomie a zdravú dávku moderny. V prípade striebornej môžeme hovoriť o odraze pôvabu zasneženej krajinky. Zlatá je zas symbolom svetla, ktoré presvetlí každú domácnosť práve v zime a počas Vianoc.

Zdroj: www.instructables.com


Variácie modrej – Kto miluje slobodu, ten nedá dopustiť na modrú v rôznych odtieňoch. Vo výzdobe ju vidno najmä v tmavých variáciách, no milovníci odvážnych doplnkov nepohrdnú ani tyrkysovou. V súčasnosti modrú nemôžeme považovať za typickú vianočnú farbu, akou bola napríklad v stredoveku, kedy ju ako symbol bohatstva vyhľadávali takmer všetci páni.

Zdroj: loophealth.co


Fialová – Pokojná, rozvážna či spirituálna, aj takéto prívlastky si získava fialová. Duchovná farba, ktorá zdobí najmä vianočné gule, svietniky na stoloch či dekoratívne vianočné servítky sa dobre kombinuje s vyššie uvedenými metalickými odtieňmi alebo s chladnejšou modrou.

Zdroj: www.365greetings.com

 

Pastelové farby – Jemnosť a neha, akou pôsobia pastelové odtiene, sa k týmto sviatkom hodia priam ideálne. Vo väčšine prípadov sa ale využívajú len ako doplnok vyššie uvedených farieb. Príbytku vnesú istú dávku hrejivej romantiky, ktorá by nemala chýbať najmä v domácnostiach obývaných zaľúbenými pármi.

Zdroj: www.quecasita.com


Biela – Vo vianočnej výzdobe by určite nemala chýbať neutrálna biela, považovaná za farbu čistoty alebo jasnosti. Hodí sa k rôznym štýlom výzdoby od tých klasických až po luxusnejšie moderné. V poslednom čase sa začína hojne využívať v podobe umelých bielych stromčekov, ktorými v domácnosti vytvára akúsi zasneženú idylku.

Zdroj: www.hdnicewallpapers.com 


Nech už ste si zvolili výzdobu v akomkoľvek prevedení, určite ste si vybrali obľúbené farby, ktoré u vás vytvoria príjemnú sviatočnú atmosféru. K tej chceme aspoň krátkym prianím prispieť tiež, takže vám prajeme radostné a pokojné prežitie sviatkov, bohatého Ježiška a čo najviac rodinnej pohody.


Šťastné a veselé :)


 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.katebackdrop.co.uk, www.athome.com, stockarch.com, loophealth.co, www.instructables.com, www.365greetings.com, www.quecasita.com, www.hdnicewallpapers.com