Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vyzdobte interiér dekoračným textilom

Napísal Róbert Bosák, 08.09.2014

Svet látok ponúka dostatok vzorov, materiálov a farebných prevedení, vďaka čomu si ľahko nachádza svoje zaslúžené miesto v našich interiéroch. V súčasnosti sa zvýšil záujem o väčšiu rozmanitosť a kombinovanie viacerých ozdobných prvkov, čím sa do popredia dostáva elegantný dekoračný textil prinášajúci príbytkom život.


Využívanie textilných materiálov ako súčasť zariadenia príbytkov má dlhodobú tradíciu po celom svete. Najmä orientálne ázijské krajiny a sčasti aj juh Európy vedeli oživiť imidž svojho bývania práve rôznymi dekoračnými spôsobmi, ktoré zvýraznili detaily a spravili zo svojich obytných priestorov jeden ucelený obraz. U nás sa však vyhľadávali skôr monotónnejšie prevedenia s jednoduchými motívmi v maximálne dvoch farbách. Rozmanité pestrofarebné kombinácie závesov, záclon, poťahov na sedačky a ďalších textilných doplnkov pomaly nahrádzajú zaužívané biele či krémové vzory, ktoré pôsobia príliš stereotypne a len málo dokážu splniť zdobiacu funkciu. 

Zdroj: www.mikitafashion.sk


Dekorovanie textíliami prinesie zmenu


Ak si dáte do izby modernú štýlovú lampičku, zmeníte zariadenie miestnosti a vďaka jednému novému detailu (v tomto prípade je ním lampa) dostane miestnosť novú tvár. Môžete do nej zakomponovať aj sedačku, stôl alebo akýkoľvek iný nábytok, ale stále tomu bude chýbať čaro, duša, nádych umenia odrážajúci svet prianí a nálad. Potom skúste položiť na novú sedačku kašmírový dekoračný šál, kraje okna prekryte závesom v nejakej teplej farbe a dolaďte to všetko štýlovým koberčekom. Zrazu sa daná miestnosť začne meniť nie len na povrchu, ale akoby ste jej vdýchli šmrnc a v momente začne ožívať. Odrazom tejto zmeny sa stanú Vaše pocity, ktoré budú tým najlepším "senzorom" na pozitívne dojmy z uskutočnených zmien.

Zdroj: www.viline.sk


Doplnky dekoračného textilu :


- závesy a záclony

- poťahy na sedací nábytok

- ozdobné šály 

- koberce a podlahové dekorácie

- závesné posuvné steny

- vankúše v rôznych veľkostiach

Zdroj: www.viline.sk


Nekonečno možností


Priestor na prejavenie fantázie a vlastnej kreativity je pri návrhoch interiérového dizajnu nekonečný. Predajne ponúkajú všetky možné kombinácie od výmyslu sveta, takže aj tí najnáročnejší si prídu jednoznačne na svoje. Vzory s kvetinami, hviezdičkami, zvieratkami, záclony vo všetkých farbách, množstvo materiálov od kašmíru cez bavlnu až po satén, to všetko je súčasťou dnešného trhu s dekoračným textilom. Tvorba najelegantnejších prevedení ponúka priestor pre každého, stačí popustiť uzdu svojim umeleckým sklonom a spraviť si príbytok podľa svojho jedinečného vkusu. Môžete sa nechať inšpirovať katalógovými trendami alebo vsadiť na úplnú autentickosť, možnosti sú otvorené neobmedzenej slobode výberu.

Zdroj: www.habite.sk


Pre fajnšmekrov máme ešte jeden zaujímavý tip na záver, ktorý stojí za zmienku. Holandský Stijlinstituut v Amsterdame vydal v jari minulého roku knihu Being (Bytie), ktorá sa pohráva s dizajnom dekoračného textilu ako odrazu štyroch typov osobností a to historik, excentrik, objaviteľ a geológ. Kniha sa stala vhodnou inšpiráciou nielen pre profesionálnych návrhárov, ale pre všetkých milovníkov dobrého vkusu a elegantných interiérov. Dielko je stále dostupné na internete, takže môžete využiť aj túto pomôcku pre vytvorenie ladného a vyzdobeného bývania.

Zdroj: www.textile-network.com


Text : Róbert Bosák

Foto : mikitafashion.sk, viline.sk, habite.sk,  textile-network.com