Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Využitie sklenených dverí – plusy a mínusy

Napísal Róbert Bosák, 24.08.2018

Sklo ako materiál využívaný pri zariaďovaní domácností dostáva o čosi menej šancí ako doplnky z dreva, keramiky či plastov. V prípade sklenených dverí sa však situácia lepší a tento praktický pomocník si v návrhoch dispozičného riešenia získava stabilné miesto.

 

Prítomnosť skla v domácnostiach si už dávno nespájame iba s výplňou okien či niekoľkými kuchynskými a dekoračnými doplnkami. Tento materiál si v dobe trhu presýteného umelými prvkami získava čoraz viac pozornosti aj v ďalších formách. Jednou z nich sú práve sklenené dvere, ktoré sa nestali len estetickým oživením bytov a domov, ale vďaka narastajúcej kvalite vyrábaných modelov plnia aj praktickú funkciu.

Zdroj: www.sledujemetrendy.cz 


Sklenené dvere pre lepšie dispozičné riešenie

 

Voľba sklenených dverí dokáže v porovnaní s tými klasickými výrazne zmeniť dispozíciu, aj keď väčšinou ide len o optický dojem. Napriek tomu sú miestnosti, kde využijeme tento druh dverí, priestrannejšie, presvetlenejšie a atmosféra v nich pôsobí omnoho zdravšie. V prípade posuvných modelov dokonca zvyšujú komfort, a to úsporou miesta a vyššou bezpečnosťou pri otváraní.

Zdroj: www.vvsklo.cz 


Ponuka najnovších modelov sa stále rozširuje

 

Dôraz na lepšiu praktickú stránku, ktorý sa má starať o vyšší komfort, dopĺňa aj snaha o ešte originálnejší dizajn. Práve to sa podpisuje pod rastúci dopyt sklenených dverí, ktorých je na trhu stále viac. Pozitívom je výroba modelov z kaleného či iného nepriehľadného skla, vďaka čomu si majitelia splnia ďalšiu dôležitú požiadavku – súkromie.

Zdroj: www.trendir.com


Plusy aj mínusy sklenených dverí v dispozícii:

 

+ nekonvenčný materiál prináša originalitu

- cena dverí sa pohybuje v pár stovkách

+ stále sa rozširujúca ponuka modelov

- lacnejšie modely nie sú veľmi odolné

+ lepšie presvetlenie jednotlivých izieb

- pri zlej polohe cez nich preniká teplo

+ posuvné dvere výrazne šetria miesto

 

Zdroj: www.pro-k.cz


Využiteľné v bytoch, domoch aj kanceláriách

 

Budúcnosť sklenených dverí vyzerá dosť sľubne, aspoň podľa aktuálnych čísel predaja, ktoré vykazujú dlhodobý rast. Tomu pomáhajú najmä vyššie spomínané pozitíva a tiež záujem o ich využitie v kanceláriách, čím ich predaj vzrástol ešte výraznejšie. Napriek viacerým mínusom sa tak stávajú prínosom vo všetkých bytových aj nebytových priestoroch, kde sa kladie dôraz na presvetlenie, priestrannosť a nekonvenčnosť.

Zdroj: www.pinterest.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.conservationwindows.com, www.sledujemetrendy.cz, www.vvsklo.cz, www.trendir.com, www.pro-k.cz, www.pinterest.com