Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Výstavba prvej tureckej jadrovej elektrárne sa prehupla do ďalšej fázy

Napísal Róbert Bosák, 11.03.2021

Turecko dlhé roky chýbalo v zozname štátov, v ktorých by aspoň časť výroby energie zabezpečovali jadrové elektrárne. Prebiehajúca výstavba projektu v Büyükeceli však všetko mení a krajinu posúva o krok bližšie k účasti v „jadrovej lige“.

 

K ďalšiemu významnému kroku na ceste zaradiť sa medzi štáty produkujúce jadrovú energiu prišlo včera. V spomínanej lokalite totiž odštartovala ďalšia fáza výstavby jadrovej elektrárne Akkuyu, ktorá sa po ukončení realizácie stane vôbec prvou v celej krajine. Pre Turecko má však ďaleko väčší význam ako zaznamenanie historického prvenstva.

Zdroj: harriyetdailynews.com 


Symbol rusko-tureckých vzťahov

 

Realizácia projektu krajine neprinesie iba väčšiu energetickú sebestačnosť. Jej cieľom je aj posilnenie vzťahov s Ruskom, ktoré v minulosti neboli najlepšie. Práve ruské štátne firmy budujú elektráreň na pobreží Stredozemného mora, ktorej výstavba vstúpila za sprievodu včerajšieho vystúpenia prezidentov oboch krajín ohlasujúcich prehĺbenie spolupráce do ďalšej fázy.

Zdroj: havadiskibris.com


Odštartovala výstavba 3. reaktora

 

Online vystúpenie ruského a tureckého prezidenta prepojených telemostom sa uskutočnilo pri príležitosti začiatku výstavby nového reaktora. Jedná sa už o tretí zo 4 plánovaných reaktorov, ktorými bude nová jadrová elektráreň vybavená. Vďaka nim má dokopy  produkovať až 10 % všetkej elektriny vyrobenej v Turecku. Na to si však krajina ešte počká. Prvý reaktor totiž má byť uvedený do prevádzky v roku 2023. Ďalšie budú spustené o pár rokov neskôr.

Zdroj: harriyetdailynews.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: powermag.com, akkunpp.com

Zdroj foto: hurriyetdailynews.com, havadiskibris.com