Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Výstavba nového štadióna v Hradci Králové vstúpila do ďalšej fázy

Napísal Róbert Bosák, 14.03.2022

Niekoľkoročný príbeh nového futbalového štadióna v Hradci Králové sa prehupol do ďalšej kapitoly. Tou je realizácia hrubej stavby, ktorá v týchto dňoch začala naberať prvé kontúry.

Zdroj: Tomáš Vymetálek Arch.

 

Zhotovitelia sa pustili do prvých krokov spojených s realizáciou hrubej stavby krátko po tom, čo projekt získal povolenie na zmenu stavby pred dokončením. Po demoláciách a prípravných prácach, ktoré prebiehali vlani, sa projekt pohol o ďalší krok vpred. Najbližšie je na programe práve vybudovanie hrubej stavby a realizácia hlavnej nosnej konštrukcie.

Zdroj: Tomáš Vymetálek Arch.

 

Futbalový štadión s viacúčelovým využitím

 

Nová aréna nahradí bývalý Všesportovní stadion, ktorý slúžil športovcom v Hradci Králové od 60. rokov minulého storočia. Práve na jeho mieste vzniká nový futbalový stánok, ktorý má spĺňať nároky súčasnej doby. Mesto už dávnejšie avizovalo, že štadión bol navrhnutý tak, aby umožnil hrať aj medzinárodné zápasy. Tie bude môcť sledovať až 8000 divákov. Po rozšírení sa celkový počet miest zvýši na 9300, pričom všetky miesta budú zastrešené. Projekt počíta aj s telocvičňami a 600-metrovým atletickým oválom. Štadión by sa mal využívať aj na kultúrne podujatia, ktoré bude môcť navštevovať až do 25 000 ľudí

 

Náklady na realizáciu prekročia 500 mil. Kč

 

Výstavba viacúčelovej arény, ktorá má spĺňať európsky štandard, nebude lacnou záležitosťou. Zástupcovia mesta už dávnejšie informovali, že celkové náklady na realizáciu majú prekročiť 500 mil. Kč. Výška celej investície sa odhaduje na 568 mil. Kč bez DPH, čo však nemusí byť konečná suma. Vzhľadom na náročnosť projektu sa môže ešte o pár miliónov zvýšiť. Aj keby k nárastu výšky tejto investície neprišlo, výstavba štadióna bude najdrahším projektom, aký sa v Hradci Králové za posledné roky realizuje, resp. aký bol zrealizovaný.

 

Výstavba by mala byť hotová do apríla 2023

 

Napriek náročnosti projektu by výstavba nemala trvať dlhšie ako niečo vyše roka. Realizáciu má urýchliť spolupráca 3 spoločností Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont, ktoré sa spojili a ako jedno združenie zvíťazili v súťaži o lukratívnu zákazku. Ak všetky plánované práce prebehnú podľa očakávaní, štadión by mal byť hotový do 28. apríla 2023. Zatiaľ nie je isté, kedy prebehne jeho slávnostné otvorenie a kedy sa na ňom odohrá premiérový futbalový zápas.

Zdroj: Tomáš Vymetálek Arch.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ctk.cz, hradeckralove.org

Zdroj foto: Tomáš Vymetálek Arch.