Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Výstava, ktorá mení pražskú galériu na nie hocijakú telocvičňu

Napísal Róbert Bosák, 16.01.2019

Tohtoročný kalendár zaujímavých výstav v pražských a bratislavských galériách sa už zaplnil takmer celý. K prvým, ktoré už stihli privítať davy návštevníkov, patrí aj Vítejte v těžkých časech.


Každá dobrá výstava dokáže v galérii vytvoriť svojskú atmosféru a vtiahnuť tak návštevníkov do tematiky, ktorú má prezentovať. V prípade výstavy Vítejte v těžkých časech to má platiť až dvojnásobne. Jej uvedenie totiž zmenilo pražskú galériu DOX na telocvičňu, no nie hocijakú, pretože v tejto nie je na prvom mieste iba šport.

Zdroj: www.protext.cz 


Ku globálnemu dianiu s hravým prístupom

 

Už názov napovie, že obsah výstavy bude poukazovať na rôzne dobové problémy. Prehliadka túto prognózu iba potvrdí a návštevníkom ukáže svojský pohľad na geopolitické dianie, ktoré je často predmetom globálnych problémov. To by však samo o sebe nepôsobilo pútavo, preto autori Elinor Milchan, Antuan RodriguezViktor Frešo predstavili svoje diela tvorivou a hravou formou.

Zdroj: www.ceskenoviny.cz 


Cvičiť, myslieť a neignorovať svetové dianie

 

Ktovie, či pohľad na globálne problémy dodáva energiu a povzbudzuje k fyzickým aktivitám, alebo skôr vedie k letargii. Na túto otázku odpovedá práve táto výstava. Tá zmenila priestory galérie na telocvičňu, kde sa nemá formovať len postava, ale aj svetonázor a pohľad na dianie v spoločnosti. To je odzrkadľované na každom kroku, a to buď v podobe boxerských mechov s podobizňami politikov, alebo lezeckou stenou, na ktorej sú vyznačené hraničné múry medzi štátmi.

Zdroj: www.skautiteplice.cz 


Pozrieť si takúto netradičnú výstavu a zároveň niečo spraviť pre svoju kondíciu môžete len necelé 3 týždne. Jej sprístupnenie v pražskej galérii DOX totiž potrvá len do 4. februára.

Zdroj: www.protext.cz


Zaujímavosť na záver: Centrum súčasného umenia DOX po prvýkrát vystavovalo pred 10 rokmi, pričom jeho prvá výstava sa niesla v duchu témy Vítejte v kapitalismu. Pri príležitosti okrúhleho výročia tak siahlo po ďalšej aktuálnej geopolitickej téme, ktorá by mala prilákať hlavne tých, ktorí sa zaujímajú o umenie reflektujúce súčasné spoločenské problémy.  

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.protext.cz, www.skautiteplice.cz, www.ceskenoviny.cz