Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Výhľad na more z hojdacej vyhliadkovej plošiny

Napísal Róbert Bosák, 16.04.2018

Jedna z najzaujímavejších turistických atrakcií, aké boli v Holandsku za posledné roky navrhnuté. Aspoň tak to prezentujú miestne média, ktoré pred pár dňami informovali o príprave neobvyklej vyhliadkovej plošiny.

 

Výhľad na vlny mora a život v ňom je príťažlivou formou trávenia voľného času, ktorú chcú architekti dopriať aj obyvateľom holandského mesta Den Helder. Tým sa po vybudovaní valu s protipovodňou funkciou takáto príležitosť znemožnila, no od budúceho roka ju s najväčšou pravdepodobnosťou dostanú späť, a to v podobe projektu SeeSaw.

Zdroj: www.dezeen.com


Vyhliadka ako na hojdačke

 

S nápadom zrealizovať netradičný projekt na brehu mora v holandskom Den Heldere prišli architekti zo štúdia MVRDV. Tí sa chcú pokúsiť o nemožné a nad spomínaným valom by radi zrealizovali jedinečnú vyhliadkovú plošinu, ktorá má zaujať kinetickými schopnosťami. Vyhliadka sa totiž bude môcť  hojdať ako váhy, čo z nej spraví ojedinelú turistickú atrakciu.

Zdroj: www.dezeen.com 


Výber materiálu padol na betón

 

Pre dokonalú realizáciu vyhliadky s nezvyčajným tvarom sa museli vybrať tie najkvalitnejšie materiály a technológie. Dominantným stavebným prvkom bude betón, vďaka čomu by mal objekt lepšie plniť požadovanú kinetickú funkciu. O estetické skrášlenie sa zas postará nočné osvetlenie poháňané solárnou energiou, ktoré doplní aj rozšírenie okolitého mestského parku.

Zdroj: www.archinect.com 


Podľa plánov investorov má byť projekt SeeSaw hotový už budúci rok, aj keď presnejší termín zatiaľ zverejnený nebol. Ak sa podarí vyhliadku zrealizovať, celý objekt vrátane rozšíreného parku sa stane ďalšiu holandskou raritou, ktorú budú vyhľadávať aj zahraniční návštevníci. Najprv sa však musia dokončiť prípravy a dotiahnuť jeho realizácia do úspešného konca.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.dezeen.com, www.archinect.com