Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vyberáme povrch pre exteriér

Napísal Róbert Bosák, 06.08.2014

Celý okolitý exteriér je plnohodnotnou súčasťou nehnuteľnosti, takže rovnakým podielom sa stará o vzhľad bývania. Rozprestiera sa v najbližšom okolí objektu a vytvára prostredie, ktoré toho pri bývaní ovplyvňuje dosť. Obyvatelia, hostia alebo okoloidúci si vytvoria prvé dojmy hneď pri úvodnom kontakte s daným priestorom, ktorého základom je správny povrch zaisťujúci nielen samotný vzhľad. 


Sú to chodníčky, príjazdové cesty, povrchy v altánkoch alebo terasy, ktoré tvoria základ celého exteriéru a vytvárajú dojmy z danej nehnuteľnosti. Aké by to bolo bývanie bez úhľadného zovňajšku, ktorý bude vítať prichádzajúcich a vytvárať atmosféru hneď pred vstupom do budovy. Aby sa takýto komfort mohol udržiavať neustále, potrebné bude starať sa o exteriér dôkladne a k tomu patrí aj výber konkrétneho povrchu, ktorý je viac ako polovičným úspechom k spokojnému pocitu pri pohľade na Vaše okolité prostredie pred vstupnými dverami. 


Dôkladný výber 


Výber správneho typu nie je len vecou dizajnu, pretože podstatné je aj udržiavať kvalitatívnu úroveň a maximálne možný nepoškodený stav celého povrchu. Samotné povrchy sú vhodné na konkrétne typy exteriérov, ich vybavenia a k celkovým podmienkam bývania. Ďalšou vecou je spôsob využívania tohto povrchu a istá miera jeho zaťaženia. V každom prípade treba zohľadniť viacero faktorov a nezabúdať na ich spojenie s celkovým imidžovým efektom. Príprava takéhoto povrchu pre exteriér nie je jednoduchou záležitosťou, ktorú si môžete len tak kedykoľvek zopakovať a prirátajme si k tomu ešte vynaložené financie. 

Zdroj: www.svegal.sk


4 zákládné kritériá výberu externých povrchov 


1. Využívanie miesta - Podľa toho ako je využívaný daný priestor môžeme veľmi ľahko zistiť, aký povrch sa nám najlepšie hodí. Pevnejší, odolnejší alebo skôr pružnejší, vždy to závisí od využitia exteriéru.


2. Komfort a pohodlnosť - Ak budete tráviť v exteriéri čas, určite budete chcieť komfort a príjemné zážitky počas chvíľ vonku. Podstatným by malo byť, či sa po povrchu dobre chodí, či je vhodný pre pohyb a iné aktivity vonku. 

Zdroj: www.svegal.sk


3. Vytvorenie atmosféry - O elegancii sme sa už zmienili dosť. Vytvára obraz o bývaní a zároveň je súčasťou spokojného bývania. Práve preto je vytvorenie peknej atmosféry také dôležité.


4. Vhodný materiál - Materál robí veľa a bude mať vplyv na kvalitu aj dizajn zároveň. Možností je viacero, treba si však vybrať podľa presného typu exteriéru, pretože nie každý materiál je správny ku každému prostrediu.

Zdroj: www.premac.cz


Najčastejšie povrchové materiály v exteriéroch :


- kombinácie prírodného kameňa

- umelý kameň alebo umelá tehla

- drevené konglomeráty

- keramické materiály na rôzne spôsoby

- rôzne betónové variácie 

Zdroj: www.ceskestavby.cz


Všeobecne platí, že vonkajšok je odrazom vnútra a väčšina ľudí to takto vníma aj v stavebníctve a dizajnových odvetviach. V praxi to znamená, že pokiaľ Vaše vonkajšie okolie neočarí ostatných, nepomôže Vám ani najdokonalejší a najmodernejší interiér. Aby bolo práve to vonkajšie prostredie príťažlivé a páčilo sa druhým ľuďom (a samozrejme Vám v prvom rade), jednou zo základných požiadaviek je práve výber vhodného externého povrchu. Ten Vám pomôže nielen s eleganciou a vytváraním harmonickej atmosféry pred obývaným objektom, ale takisto sa postará o kvalitu a zachovávanie nepoškodeného stavu.


Text : Róbert Bosák

Foto : svegal.sk, premac.cz, ceskestavby.cz