Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vo Veľkej Lomnici pribudne nová obytná zóna

Napísal Róbert Bosák, 21.07.2023

Vo Vysokých Tatrách vyrastú nové byty a rodinné domy. Nové bývanie pod tatranskými končiarmi si nájde niekoľko desiatok ľudí. Do obytnej štvrte vo Veľkej Lomnici sa budú môcť nasťahovať v roku 2027.

 

Projekt novej obytnej lokality Lomnické jazerá predstavila spoločnosť Forespo Helios 2. Jej cieľom je výstavba menšej rezidenčnej zóny s bytovými aj rodinnými domami. Štvrť vyrastie na 3 parcelách vo Veľkej Lomnici. Okrem bytov a rodinných domov nej vybudujú potraviny a čerpaciu stanicu.

Veľká Lomnica, Zdroj: high-tatras.travel

 

3 bytovky a 22 rodinných domov

 

Z predstaveného návrhu projektu vyplýva, že na území s rozlohou viac ako 37 000 m² vyrastie 25 obytných objektov. Až 22 z nich bolo navrhnutých ako rodinné domy. Zvyšné 3 sa postavia ako 3-podlažné bytové domy s obytným podkrovím. Projekt takisto ráta s výstavbou malého námestia, ktoré má byť vybudované priamo nad podzemnými garážami.

 

Výstavba odštartuje budúci rok

 

Miestom výstavby obytnej zóny Lomnické jazerá má byť lokalita Pri rašelinisku. Územie tejto časti Veľkej Lomnice, na ktorom sú nevyužívané pozemky klasifikované ako orná pôda,  patrí do prírodného pásma s 2. stupňom ochrany. Ak projekt získa potrebné povolenia, práce na nezastavanej ploche sa začnú v druhej polovici budúceho roka. Výstavba potrvá zhruba 2 roky. Prví obyvatelia sa do bytov a domov budú môcť nasťahovať v prvej polovici roka 2027.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk

Zdroj foto: high-tatras.travel