Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vo Veľkej Británii vybudujú najhlbší krytý bazén na svete

Napísal Róbert Bosák, 14.06.2021

Nie je to až tak dávno, čo sa v poľskom meste Mszczonów neďaleko Varšavy dokončila realizácia najhlbšieho krytého bazéna na svete. Ten si však svoje celosvetové prvenstvo neužije dlho. V britskom Cornwalle už pripravujú výstavbu bazéna s ešte hlbším dnom.

 

K zmene na vedúcej pozícii v rebríčku najhlbších krytých bazénov sveta príde po niekoľkých mesiacoch. 45-metrový Deepspot, ako bol pomenovaný rekordne hlboký bazén využívaný na potápačské tréningy, otvorili v susednom Poľsku len pred koncom minulého roka. Krátko na to sa začala pripravovať realizácia ešte hlbšieho projektu v britskom Cornwalle, ktorý má už čoskoro nadobudnúť prvé reálne kontúry.

Blue Abyss, Zdroj: blueabyss.uk

 

Najhlbší krytý bazén na svete


Dno britského bazéna bude v porovnaní s projektom Deepspot hlbšie len o pár metrov. Blue Abyss má totiž siahať do hĺbky 50 metrov, čo postačí na získanie svetového prvenstva. Tých bude mať projekt, ktorý sa vybuduje v areáli letiska Newquay Cornwall neďaleko miestneho kozmodrómu, viacej. Rozmery pripravovanej vodnej plochy z neho zároveň spravia najväčší krytý bazén na svete.

Blue Abyss, Zdroj: blueabyss.uk 


Projekt Blue Abyss v číslach:


- hĺbka aj dĺžka bazéna bude 50 metrov, šírka dosiahne 40 metrov

- náklady na realizáciu projektu sa vyšplhajú až na 150 mil. GBP

- celkový objem vody v bazéne má byť okolo 40 000-42 000 m³

- plánovaný objem bude rovný objemu 17 olympijských bazénov

- výstavba celého projektu by mala byť hotová za 18 mesiacov

Blue Abyss, Zdroj: blueabyss.uk


Bazén bude slúžiť astronautom


Pod vysoké náklady a dlhšiu výstavbu sa podpíše rozsah projektu. Ten nezahŕňa iba najhlbší krytý bazén na svete. Vodná plocha bude súčasťou väčšieho areálu, ktorý bude prebudovaný na komplexné stredisko na prípravu astronautov. Na rozdiel od iných podobných centier však pôjde o prvé komerčné centrum tohto druhu na svete. Okrem tréningových komôr a iných školiacich priestorov pre astronautov areál poslúži aj na testovanie najnovších podmorských technológií.

Blue Abyss, Zdroj: blueabyss.uk 


Ambiciózny projekt, ktorý prepíše rebríček najhlbších krytých bazénov na svete, by sa mal sprístupniť čo najskôr po ukončení výstavby. Tá ale začne až po získaní všetkých stavebných povolení, ktoré investori aktuálne vybavujú. Po ich získaní začne 18-mesačná výstavba, ktorej výsledkom bude otvorenie celého centra naplánované na rok 2023.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: blueabyss.uk

Zdroj foto: blueabyss.uk