Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vo Veľkej Británii predstavili minidom z recyklovaných materiálov

Napísal Róbert Bosák, 24.10.2018

Bývanie v minidomoch s dôrazom na úsporu financií a životného prostredia zároveň je už dlhší čas vyhľadávaným trendom. Projektov skromných príbytkov pre nenáročných rýchlo pribúda a aktuálne sa s jedným takým prihlásili aj vo Veľkej Británii.


Kto si vystačí s jednoduchým príbytkom v skromnom, no základnom štandarde a chce brať ohľad na trvalo udržateľnú výstavbu tým, že si za bývanie zvolí „recyklovaný“ dom, pre toho bude projekt Trailer ako ušitý na mieru. Tento minidom z dielne britského ateliéru Invisible Studio je ekologický, cenovo dostupný a v prípade úprav využiteľný na celoročné bývanie.

Zdroj: www.dezeen.com


Mobilný, útulný, ekologický

 

Pozitív, ktoré sa spájajú s projektom Trailer, je hneď niekoľko. Okrem štýlového dizajnu či originálnej kompozície sa pozornosť zameriava na jeho mobilitu. Dom pozostávajúci z 2 častí je totiž možné rozložiť a jednoducho na prívese previezť tam, kde ho chcete mať. Obrovským plusom je aj jeho vybavenie, ktoré poskytuje pohodlie a v spojitosti s výberom materiálov aj zdravú vnútornú mikroklímu, ktorá vyplýva z ekologického charakteru príbytku.

Zdroj: www.youtube.com


Spojenie dreva a recyklovaných materiálov

 

Ak je reč o ekologickom profile minidomu, potom nemôžeme nespomenúť materiály využité pri jeho realizácii. Architekti totiž vsadili na drevo a „zmes“ prvkov, ktoré vzišli z recyklácie odpadu. Tie sa následne využili pri návrhu strechy, ktorá kryje 2-poschodový dom zariadený prevažne zo spomínaného dreva. Ďalšou zaujímavosťou je, že drevo využívané pri realizácii pochádza z lokálnych zdrojov, čím sa náklady na výstavbu ešte viac znížili.

Zdroj: www.architectsjournal.co.uk


Základné vybavenie domu:

 

- 2-podlažný dom bol navrhnutý z 2 spojených, rozložiteľných a premiestniteľných častí

- na prízemí je kuchyňa a menší spoločenský priestor zariadený v svetlo-drevenom štýle

- na poschodí sú 2 dobre presvetlené izby, ku ktorým sa prechádza lanovým schodiskom

Zdroj: www.tinyhousecollectiv.com


Štýlové bývanie v prírode

 

Prevedenie objektu, jeho dizajn, použité materiály a všetky  uvedené parametre robia projekt Trailer priam predurčeným na využitie v prírode, či už za účelom rekreačného sídla alebo aj ako celoročného bývania. Vďaka jeho mobilite a šikovnému vzhľadu, ktorý zapadne všade, sa však dá využiť kdekoľvek, bez problémov aj v bežnom mestskom prostredí.

Zdroj: coolmaterial.com


Cena minidomu Trailer so základným vybavením – 20 000 libier

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.archdaily.com, www.invisiblestudio.org

Foto: www.designboom.com, www.dezeen.com, www.youtube.com, www.architectsjournal.co.uk, www.tinyhousecollectiv.com, coolmaterial.com