Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vo veku 91 rokov zomrel architekt Vladimír Dedeček

Napísal Róbert Bosák, 30.04.2020

Architektonickú obec včera zasiahla smutná správa. Vo veku 91 rokov ju navždy opustil Vladimír Dedeček. Po mužovi, ktorý značne ovplyvnil slovenskú architektonickú tvorbu, nám však ostali desiatky stavieb.

 

Nielen produktivita, ale hlavne originalita a cit pre inováciu zapísal Vladimíra Dedečka do histórie domácej architektúry. Niektorí ho dokonca považujú za najvýznamnejšiu postavu 60. až 80. rokov minulého storočia. Práve vtedy bol na vrchole svojej zhruba polstoročnej kariéry, počas ktorej sa stihol podieľať na mnohých elitných projektoch.

Zdroj: uniag.sk 


Z tvorby Vladimíra Dedečka

 

Areál dnešnej Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (Nitra)

Zdroj: wikipedia.org – Timesforslovakia 


Vysoká škola lesnícka a drevárska – dnes Technická univerzita (Zvolen)

Zdroj: tuzvo.sk 


Prístavba Slovenskej národnej galérie (Bratislava)

Zdroj: wikipedia.org – Martin Proehl


Slovenský národný archív (Bratislava)

Zdroj: wikipedia.org – Wizzard


Budova dnešnej Ostravar arény (Ostrava-Vítkovice)

Zdroj: wikipedia.org – Jan Polák


Administratívne budovy Incheby (Bratislava)

Zdroj: wikipedia.org – Wizzard


Najvyšší súd SR (Bratislava)

Zdroj: artstreetecture.com


Rodine a priateľom Vladimíra Dedečka prajeme úprimnú sústrasť. Zosnulému architektovi ďakujeme za prácu, ktorú odviedol a zanechal pre ďalšie generácie. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: uniag.sk, wikipedia.org – Timesforslovakia, tuzvo.sk, wikipedia.org – Martin Proehl, wikipedia.org – Wizzard, wikipedia.org – Jan Polák, artstreetecture.com