Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vo Švédsku vyrástol 20-poschodový hotel z dreva

Napísal Róbert Bosák, 18.10.2021

Severské krajiny sú realizácii výškových drevostavieb otvorené už dlhší čas. V nórskych a švédskych mestách je niekoľko takýchto objektov už aj reálne vybudovaných. Do stále sa rozširujúceho zoznamu výškových drevostavieb sa pred niekoľkými dňami zaradil aj nový hotel Wood.

 

Názov budovy The Wood Hotel hovorí za všetko. Na realizáciu 75-metrového objektu bolo ako hlavný stavebný materiál použité drevo. To poslúžilo na realizáciu spodnej časti objektu, ktorá slúži ako kultúrne centrum, aj na výstavbu 20-poschodovej veže, v ktorej bol zriadený hotel. Ten sa stal jedným z najvyšších svojho druhu. Drevená budova sa totiž zaradila medzi najvyššie aktuálne stojace drevostavby na svete.

The Wood Hotel, Zdroj: booking.com

 

Nový hotel ponúka 205 vkusných izieb

 

V 20-poschodovom drevenom hoteli sa môžu ubytovať hostia, ktorí navštívia švédske mesto Skellefteå. To je v súčasnosti známe niekoľkými drevenými stavbami, medzi ktorými okrem domov a iných klasických budov nechýbajú ani drevené mosty a parkovacie domy. Po novom k nim pribudla výšková drevostavba, ktorá bola vybudovaná za účelom otvorenia hotela s 205 hotelovými izbami.

The Wood Hotel, Zdroj: elite.se

 

Izby v typickom škandinávskom štýle

 

Drevo nebolo využité len pri realizácii konštrukcií výškovej budovy. Ako hlavný stavebný materiál sa použilo aj pri zariaďovaní vnútorných priestorov vrátane samotných hotelových izieb. Majitelia hotela si dali záležať, aby sa návrh izieb niesol v typickom škandinávskom štýle, ku ktorému drevo neodmysliteľne patrí. Dizajn izieb sa zároveň oprel o minimalizmus, čo jednotlivé priestory prevzdušnilo aj presvetlilo a opticky tak zväčšilo ich vnútornú plochu.

The Wood Hotel, Zdroj: norran.se

 

Konferenčná miestnosť pre 1200 ľudí

 

Drevo nechýba ani v spoločných vnútorných priestoroch hotela. Ako konštrukčný materiál a hlavný estetický prvok plní úlohu aj v konferenčnej miestnosti, ktorá je súčasťou objektu. Miestnosť bola zriadená na účely organizovania rôznych konferencií, seminárov alebo iných firemných podujatí. Pozornosť vzbudzuje aj svojou kapacitou. Počas podujatí v nej môže byť usadených naraz až 1200 ľudí.

The Wood Hotel, Zdroj: elite.se

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: booking.com, elite.se, norran.se