Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vo francúzskych lesoch vyrástol dom na strome v tvare vtáčej búdky

Napísal Róbert Bosák, 31.01.2018

Na scénu s modernými domami na strome sa dostalo ďalšie unikátne dielo. V blízkosti francúzskej metropoly zrealizovali hotelový apartmán, ktorý má imitovať vtáčiu búdku a splynúť s čarovným prostredím miestnej prírody.

 

Je útulný, nadčasový, jedinečný a ponúka maximálne pohodlie v srdci pokojnej lokality. Reč je o novom diele francúzskeho ateliéru Lavit, ktoré vyrástlo v hlbokých lesoch pri mestečku Château de Raray, len kúsok od Paríža. Výsledkom je šikovný domček postavený priamo na strome, ktorému nechýba nič z toho, čo má nadštandardný ubytovací priestor ponúkať.

Zdroj: contenporist.com

 

Unikátny apartmán v tvare vtáčej búdky

 

V prípade projektu Origin Tree House nejde o klasický dom na strome slúžiaci na celoročné bývanie. Autori projektu ho zriadili ako netradičný hotelový apartmán, ktorý umožní hosťom okúsiť bývanie v prírode, a to priamo na strome. Tomu zodpovedá aj unikátny vzhľad objektu navrhnutý v tvare vtáčej búdky, ktorý vystihol estetické aj praktické požiadavky majiteľov.

Zdroj: inhabitat.com

 

Na realizáciu poslúžili prírodné materiály

 

Vzhľadom na polohu a daný štýl objektu autori pristúpili k využitiu prírodných materiálov. Dominantným prvkom je drevo, ktoré poslúžilo na olatovanie vonkajšej časti stavby, no jeho prítomnosť vo svetlohnedej podobe zdobí aj interiér. Pri návrhu sa zohľadnila aj požiadavka na dostatočné presvetlenie a výhľad z vyvýšenej polohy, k čomu poslúžili obrovské okná.

Zdroj: designboom.com

 

Dizajn splývajúci s okolitým prostredím

 

Celkový dizajn bol navrhnutý tak, aby sa objekt dokázal začleniť do prostredia miestnych lesov. Z niektorých strán dokonca splýva so stromami, čo dá ubytovaným ešte väčší pocit súkromia a harmónie s prírodou. Takto si budú môcť užívať krásy prostredia a zároveň aj oddýchnuť v tichom prostredí mimo rušnej metropoly.

Zdroj: inhabitat.com

 

Nakoľko v dome na strome je zriadený len jeden apartmán, nájsť si voľný rezervačný termín nebude jednoduché. Obzvlášť počas hlavnej letnej sezóny, kedy sú francúzske lesy preplnené návštevníkmi hľadajúcimi možnosti na šport a turistiku. Samotný objekt je však zaujímavý aj ako atrakcia, takže v prípade návštevy Paríža a jeho okolia určite stojí za návštevu.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: designboom.com, designmag.cz

Foto: designboom.com, contemporist.com, inhabitat.com