Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vo Francúzsku má vyrásť prvá európska továreň Huawei

Napísal Róbert Bosák, 21.12.2020

Telekomunikačný gigant z najľudnatejšej krajiny sveta je čoraz väčším tŕňom v oku niektorých západných lídrov. Napriek rastúcemu odporu, ktorý mu časť politikov aj podnikateľov z EÚ a USA opakovane adresuje, však jeho expanzia pokračuje ďalej.

Zdroj: chinadaily.com 


Ďalším historickým míľnikom v príbehu, ktorý čínska spoločnosť Huawei píše, by malo byť otvorenie prvej továrne vybudovanej mimo čínskeho územia. Vyvolenou krajinou, v ktorej sa má „debutová“ továreň postaviť, sa stane Francúzsko, aspoň také sú aktuálne plány vedenia. Ako je už pri plánoch spojených s expanziou tejto spoločnosti zvykom, tie okamžite vzbudili rozporuplné reakcie.

Zdroj: dna.fr 


Továreň má vyrásť na križovatke Európy

 

Vedenie expandujúcej spoločnosti si dobre zvážilo, ktorá lokalita bude pre výstavbu prvého európskeho závodu Huawei najvhodnejšia. Voľba nakoniec padla na mesto Brumath, ktoré leží na východe krajiny. Práve táto oblasť je (nielen) vďaka polohe mesta blízko nemeckých hraníc považovaná za akúsi križovatku Európy. Továrni by to malo automaticky dopomôcť k efektívnejšej logistike a ušetreniu nákladov pri vývoze vyrobených produktov.

 

V Brumathe sa vyrobí tovar za 1 mld. €

 

Ak sa naplnia plány, na ktorých splnení už Huawei začína pracovať, v prvej európskej továrni tejto spoločnosti by sa mal ročne vyprodukovať tovar za 1 mld. €. Ten budú tvoriť najnovšie  produkty, aké z dielne čínskeho výrobcu prichádzajú. Objem produkcie v hodnote 1 miliardy eur však nemusí byť konečný. Spoločnosť by časom mohla zvýšiť výrobu a s tým aj celkový počet pracovných miest.

 

Továreň vytvorí 300 pracovných pozícií

 

Z hľadiska zamestnanosti sa továreň nestane až takým veľkým prínosom, ako investície iných spoločností. Na úvod sa plánuje vytvoriť „len“ 300 pracovných pozícií, ktoré by ale mali byť obsadené v čo najkratšom časovom slede po otvorení továrne. 300 avizovaných pozícií však nebude jediných, ktoré Huawei na starom kontinente vytvorí, resp. vytvorila. Firma už totiž v Európe má zopár vývojových centier a dodávateľských stredísk s desiatkami zamestnancov.

 

Konkrétny termín zahájenia výstavby a následného otvorenia továrne zatiaľ nie je známy. Na Huawei sa však valí ďalšia vlna kritiky z USA. Podľa amerických predstaviteľov sú aktivity čínskej spoločnosti bezpečnostnou hrozbou. Podozrenia USA by však nemali byť prekážkou k naplneniu plánu na výstavbu prvej mimočínskej továrne.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: chinadaily.com, dna.fr