Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vo francúzskom Toulouse postavia mrakodrap obrastený stromami

Napísal Róbert Bosák, 09.04.2017

Starý kontinent pokračuje vo výstavbe zelených výškových budov. Tentoraz sa s novým projektom hlásia vo Francúzsku, kde pripravujú realizáciu mrakodrapu, aký v Európe len tak nenájdeme.

 

Budúcnosť stavebníctva patrí ekologickým budovám, ktoré si získajú dominantné postavenie aj medzi mrakodrapmi. Zopár takých vo svete stihli zrealizovať, aj keď Európa ťahá v tomto smere za kratší koniec. Situáciu chcú zlepšiť autori projektu Occitanie Tower, ktorá má byť novou dominantou mesta Toulouse, pričom pozornosť si nezíska len výškou, ale prevedením vsádzajúcim na kombináciu dizajnu, kvality, praktickosti a ekológie.

 

Živé záhrady obvinú fasádu budovy

 

Occitanie Tower nie je prvou ani poslednou francúzskou budovou so živou zeleňou. Krajinu galského kohúta zdobí viacero zelených nehnuteľností, no návrh tohto mrakodrapu je prvým svojho druhu. Spôsobené to je samotným návrhom, ktorý ráta so živými záhradami vinúcimi sa po fasáde od 5-poschodovej prízemnej základne až k úplnému vrcholu budovy.

Zdroj: skyscraperpage.com

 

Zeleň spojí praktickú a estetickú stránku

 

O návrh projektu sa postaral americký architekt Daniel Libeskind, ktorý miluje nadčasový dizajn plný netradičných prvkov. Svoju lásku k modernému poňatiu originality prejavil aj pri príprave tohto diela, ktoré sa snaží ukázať nový pohľad na koexistenciu budovy s vegetáciou. Jeho snahou je totiž zariadiť živú fasádu nielen v praktickom, ale hlavne v estetickom duchu.

Zdroj: lebonbon.fr

 

Najvyššia budova v Toulouse

 

Ako sme už spomínali vyššie, popularita projektu sa spája najmä s dizajnom, nie len s výškou. Tá však takisto zohrá kľúčovú úlohu, nakoľko veža má byť po ukončení realizácie najvyššou nehnuteľnosťou v meste. So svojim vrcholom (obohateným o desiatky stromov) dosiahne na úroveň 150 metrov, čo ju zaradí aj k najvyšším budovám Francúzska.

Zdroj: 20minutes.fr

 

6 naj pripravovaného projektu:

 

- 150-metrová veža vyrastie do výšky 40 poschodí

- výstavba má byť ukončená niekedy počas roka 2022

- náklady na realizáciu dosiahnu od 120 do 150 mil. €

- objekt sa zaradí medzi 5 najvyšších budov Francúzska

- v budove sa zariadi 100 až 150 nadštandardných bytov

- podlahová plocha objektu dosiahne zhruba 300 000m2

Zdroj: ladepeche.fr

 

Výstavba výškových veží sa vo Francúzsku začala celkom rozbiehať. Okrem tohto zeleného projektu sa plánuje aj podobne vysoký objekt v Nice, ktorý ponúkne tisícky m2 pre hotelové, kancelárske a obchodné priestory. Pred koncom roka príde na rad aj megalomanská budova v Paríži, kde plánujú za 400 mil. € postaviť druhý najvyšší mrakodrap v krajine.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : lemonde.fr, forum.skyscraperpage.com, 20minutes.fr, lebonbon.fr, ladepeche.fr