Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vláda podporí obnovu ďalšieho kaštieľa

Napísal Róbert Bosák, 10.07.2018

Financovanie rekonštrukcie kaštieľa v bratislavských Rusovciach zrejme nebude jediné gesto, ktorým sa vláda snaží získať priazeň milovníkov kultúry a architektúry. Aktuálne totiž prisľúbila finančnú pomoc pre ďalšiu pamiatku, tentoraz z Banskej Bystrice.

Zdroj: www.kamim.sk


Pamiatkou, ktorú po najnovšom vláda považuje za objekt hodný štátnych peňazí, je kaštieľ Radvanských v banskobystrickej časti Radvaň. Ten sa začal rekonštruovať už v roku 2016, no práve čas venovaný získavaniu prostriedkov na rekonštrukciu celý proces spomaľuje. Po odklepnutí štátnej podpory je však otázka peňazí nateraz vyriešená a obnova pamiatky môže pokračovať ďalej.

Zdroj: www.bystricoviny.sk  


Na obnovu pôjdu 2 milióny eur 

 

2 mil. €, presne toľko dokázala miestna Akadémia umenia, ktorá má pamiatku na 40 rokov v prenájme a aktuálne zodpovedá za jej renováciu a financovanie, vybojovať na pokračovanie ďalšej obnovy. Poskytnuté peniaze majú pokryť náklady na práce spojené s 2. etapou, ktorá má uzavrieť renováciu ďalších častí objektu vrátane striech a interiéru. Nakoľko s financiami už problém nie je, k jej zahájeniu môže dôjsť ihneď, pravdepodobne v najbližších dňoch.

Zdroj: www.cs-mince.eu 


Nejde o prvú finančnú injekciu

 

Schválená čiastka nie je prvou finančnou injekciou, ktorú Akadémia umení pre pamiatku vylobovala. Tá prvá prišla na jej účet už pred 4 rokmi, kedy sa zahájenie renovácie ešte len plánovalo. Vtedy šlo o 1,2 mil. €, ktoré poslúžili na obnovu striech a prípojok inžinierskych sietí.

Zdroj: www.bystricoviny.sk 


Pomôcť môžu aj Nórske fondy

 

Schválené 2 milióny eur síce kaštieľu pomôžu, no na kompletnú obnovu to stačiť nebude. Aj preto sa chcú súčasní správcovia kaštieľa obrátiť na Nórske fondy, z ktorých sú projekty tohto druhu štedro financované. Ak by sa im podarilo získať tieto zdroje, potom by mohli dokončiť celý kaštieľ, vďaka čomu by sa dal už o 2 roky sprístupniť aj verejnosti.

Zdroj: www.obecne-noviny.sk 


Text: Róbert  Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto: www.vypadni.sk, www.kamim.sk, www.bystricoviny.sk, www.cs-mince.eu, www.obecne-noviny.sk