Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

VitraHaus – šikovná výstavná budova šokuje aj po siedmych rokoch

Napísal Róbert Bosák, 04.05.2017

Stavba, za ktorú by sa nehanbil žiadny architekt. Práve naopak, VitraHaus je stelesním pokrokového architektonického nápadu, ktorému na elegancii a originalite neubralo ani sedem rokov života.

 

V dobe neustáleho prekonávania limitov a príchodu množstva prekvapivých noviniek sa len máloktorým budovám podarí osláviť siedme narodeniny bez toho, aby stratili svoj inovatívny charakter. Nemeckému projektu VitraHaus sa podarilo ostať na výslní aj po čase aktívneho sedemročného fungovania. Najviac sa o to zaslúžil šokujúci koncept niekoľkých rodinných domov poskladaných do jedného celku a to dosť bláznivým spôsobom.

Zdroj: e-architekt.co.uk

 

Priestory na výstavu nábytkárskych kolekcií

 

Príbeh netradičnej budovy z mesta Wei am Rhein sa začal písať na jar roku 2010. Práve vtedy prebiehalo otváranie nového komplexu spoločnosti Vitra známej prezentáciou nábytkárskych kolekcií obohatených bytovými doplnkami. Tá chcela vo svojom kampuse nové priestory, kde by prezentovala krásu interiérového dizajnu, na základe čoho vstúpil do hry šokujúci projekt.

Zdroj: pinterest.com

 

Budova zložená z niekoľkých rodinných domov

 

Návrh komplexu VitraHaus si pod taktovku vzala ostrieľaná dvojica Herzogde Meroun. Tí mali prísť s budovou, ktorá bude minimálne rovnocenným elegánom ako jej predchodca Vitra Design Museum. Autori však zatúžili po prekonaní všetkých očakávaní a latku zdvihli celkom hore. Navrhli súbor domov, ktoré boli naukladané na seba, čím vytvorili jeden zrastený celok.

Zdroj: archdaily.com

 

Charakter VitraHaus a zopár čísel o objekte

 

- celková plocha komplexu dosahuje 4000m2

- budovu tvorí dovedna 12 rodinných domov

- 5-poschodový objekt siaha do výšky 15 metrov

- vzhľad nehnuteľnosti vytvára 3-rozmerný obraz

Zdroj: smow.com

 

Ubehlo už 7 rokov, čo sa otvorili brány tejto unikátnej nehnuteľnosti. Aj po takomto dlhšom čase sa VitraHaus stále drží na vrchole architektonických počinov v celom Nemecku. Zdá sa, že objekt poňal nadčasovosť a originalitu vo veľkom, takže môžeme očakávať, že stredobod pozornosti bude minimálne ešte 7 rokov.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : weandthecolor.com, e-architect.co.uk, archdaily.com, pinterest.com, smow.com