Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Víkendový dom vo Walese za 9 libier na noc

Napísal Róbert Bosák, 04.11.2018

Jednoduchý a zároveň účelový spôsob, ako využiť voľné staničné budovy, je prerobiť ich na ubytovacie priestory. To sa podarilo aj majiteľom staničného objektu v malom mestečku vo Walese, ktorý premenili na snáď najlacnejšie ubytovanie na ostrovoch.

Zdroj: www.bedandbreakfast.eu 


Ubytovanie priamo na železničných staniciach nie je nič ojedinelé. Takýto spôsob využitia staničných objektov na účely penziónu alebo ubytovne sa uplatnil vo viacerých európskych lokalitách. Nie všade sa však podarilo zriadiť útulný prázdninový domček pre niekoľko osôb, navyše za bezkonkurenčnú cenu, ako to vymysleli v mestečku Tal-y-Cafn.

Zdroj: www.booking.com 


Zo staničnej budovy prázdninový dom

 

Keďže budúcnosť železničnej prepravy vo waleskom meste Tal-y-Cafn v okrese Conwy nevyzerala veľmi priaznivo a vlaky tade jazdia minimálne, majitelia nevyužívanej staničnej budovy sa ju rozhodli prerobiť na malý privát. Priestory objektu kompletne zrenovovali, dali im vizáž a potrebné zariadenie, aby ich následne mohli začať prenajímať záujemcom o pobyt v meste, ktoré nešetrí bohatými možnosťami pre turistov.

Zdroj: www.welcomecottages.com 


Hostí čaká tradičný ostrovný štandard

 

Žiadny luxus, ale takisto ani nie podpriemer. Hostí, ktorí si chcú dopriať pobyt v Tal-y-Cafn, konkrétne v Station House, čaká bežný ostrovný štandard so všetkým, čo k tomu patrí. Ich pobyt bude sprevádzaný bývaním v klasicky zariadených izbách, ktoré zdobia rôzne farebné akcenty. Nechýba nábytok z prírodných materiálov a zopár viktoriánskych prvkov typických pre tradičné príbytky v tejto časti Walesu.

Zdroj: www.booking.com 


Najlacnejšie ubytovanie (nielen) v okolí  

 

Nie je to poloha v turisticky atraktívnej lokalite ani štýlovo zariadený objekt, ktoré robia zo Station House lákavú voľbu pre prázdninový pobyt. Hlavným dôvodom je nízka cena, ktorá je výhodnejšia ako ktorékoľvek iné ubytovanie v celom okrese, možno aj v celom Walese. Za jednu noc si totiž ubytovaný zaplatí len 9 libier. Ak sa ubytuje viacero osôb naraz na dlhí čas, po dohode existuje šanca, že cena na osobu sa ešte o 2-3 libry zníži.

Zdroj: www.bedandbreakfast.eu


Kto má skúsenosť s ubytovaním v staničnej budove, napríklad z maďarského Egeru alebo z niektorých miest v západných Čechách, ten vie, že takéto ubytovanie má aj nevýhody. Tou hlavnou je hluk prechádzajúcich vlakov, obzvlášť, ak danou stanicou premávajú nočné spoje. V prípade Tal-y-Cafn to ale nehrozí, takže ubytovaní si budú môcť užiť pokoj aspoň v noci.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.wales-cottages.info, www.bedandbreakfast.eu, www.booking.com, www.welcomecottages.com