Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Viedeň ovládla rebríček miest, v ktorých sa žije najlepšie

Napísal Róbert Bosák, 17.08.2018

Viedeň to má konečne vo vrecku. Rakúska metropola sa už nebude so závisťou dívať na opakované víťazstvá Melbourne v rebríčku miest, v ktorých je najlepší život. Po rokoch čakania na cenný titul sa jej totiž podarilo získať vytúžené prvenstvo.

Zdroj: www.time.com 


Opustiť trón po 7 rokoch vládnutia a prenechať ho kolegom z inej časti sveta, aj s tým sa budú musieť vyrovnať obyvatelia austrálskeho Melbourne. Stratu prvenstva v rebríčku miest, kde sa žije najlepšie, ktorý už tradične zostavuje Economist Intelligence Unit (EIU), však veľmi nepocítia. Nebol to totiž pokles životnej úrovne, ktorý ich zosadil z vedúcej pozície, ale lepšie výsledky Viedne, ktorá napredovala hneď v niekoľkých hodnotených kritériách.

Zdroj: www.serge.org 


Viedeň porazila Melbourne len veľmi tesne

 

Aj keď pozície na prvých dvoch miestach sa vymenili, rozdiely medzi Viedňou a Melbourne sú zanedbateľné. Rakúska metropola zvíťazila tým najtesnejším náskokom, keď 7-násobného víťaza z predošlých rokov predbehla len o 0,7 bodu. S nie veľkou stratou uzatvára poradie na medailových stupienkoch Osaka, ktorá potvrdila zlepšujúce sa výsledky japonských miest.

Zdroj: www.lastminute.com


Rebríček miest, kde sa žije najlepšie (EIU):

 

1. Viedeň

6. Tokio

136. Port Moresby

2. Melbourne

7. Vancouver

137. Karáči

3. Osaka

8. Toronto

138. Lagos

4. Calgary

9. Kodaň

139. Dháka

5. Sydney

10. Adelaide

140. Damask

Zdroj: www.eiu.com

 

Faktory zohľadňované pri tvorbe rebríčka:

 

- bezpečnosť a stabilita

- životné prostredie

- zdravotná starostlivosť

- šport a kultúrny život

- systém vzdelávania

- rozvoj infraštruktúry

Zdroj: www.propatria.lt 


Pre Bratislavu sa miesto v rebríčku nenašlo

 

Napriek tomu, že rebríček bol zostavený na základe hodnotenia až 140 miest z celého sveta, Bratislava sa doň nedostala, čo je v prípade prieskumov od EIU pravidlom. Podľa výsledkov iných štúdií sa však slovenská metropola pohybuje niekde medzi 30. a 40. miestom, tesne za Varšavou, resp. do 10 až 15 miest za susednou Prahou.

Zdroj: www.pixabay.com 


Víťazstvo v najnovšom rebríčku od Economist Intellgence Unit nerobí rakúsku metropolu najlepším miestom pre život prvýkrát. V štúdiách iných spoločností, ktoré hodnotili svetové metropoly a podmienky na život v nich, bola Viedeň pasovaná za víťaza niekoľkokrát. Spolu s austrálskymi a kanadskými mestami je tak dlhodobo zárukou najlepších možností na dobrý život.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.dpa-international.com, www.reuters.com

Foto:  www.kresmlehnerhotels.at, www.time.com, www.serge.org, www.lastminute.com, www.propatria.lt, www.pixabay.com