Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vianočná výzdoba Bieleho domu

Napísal Róbert Bosák, 06.12.2018

Dianie v Bielom dome nevyvoláva záujem novinárov len vtedy, keď sa v jeho priestoroch prejednávajú dôležité politické otázky. Pozornosť vzbudzuje aj vianočná výzdoba, ktorá každoročne oblečie prezidentské sídlo do sviatočného šatu.

 

Nie náhodou sa vianočná výzdoba Bieleho domu opäť dostala na obálky viacerých časopisov. Melania Trumpová, prvá dáma USA, totiž znova médiám odhalila zariadenie prezidentského úradu v sviatočnom duchu. Návrhári, kritici a milovníci dizajnu si tak aj tento rok pozreli, ako sa slávia najkrajšie sviatky roka v sídle obývanom najmocnejším párom USA.

 

Menej gýču, pestrejšia výzdoba

 

Tohtoročné Vianoce Melanie Trumpovej v Bielom dome sa s najväčšou pravdepodobnosťou zaobídu bez spŕšky kritiky. Tá sa pred rokom o takomto čase vzniesla na jej dizajnérske dielo, ktorým bola vianočná výzdoba. Kritici ju však veľmi neprijali a viacerí z nich poukazovali na príliš gýčové dekorácie. Tento rok sa zrejme prvej dáme podarilo zaujať podstatne viac, inak by odborníci nechválili cit pre tradície, národnú hrdosť a lepšiu pestrosť tvarov aj farieb.

Zdroj: www.flickr.com

 

Vo farbách americkej vlajky

 

Ak sme pri farbách výzdoby, spomenúť treba jej spojenie s americkým vlastenectvom. Práve v tejto téme sa nesie charakter celej výzdoby, ktorá bola navrhnutá v rytme odtieňov národnej vlajky. Jednotlivé dekorácie však nie sú trojfarebné, pretože to by mohlo pôsobiť dosť rušivo. Melania rozdelila každú z troch farieb do jednotlivých častí Bieleho domu, čo vytvorilo peknú a vyváženú atmosféru.

 

Červená – Práve farba hrdosti a odvahy, ktorá si získala poctu byť na prezidentskej pečati, dominuje celej výzdobe. Pri zdobení sa však nevyužila len vo forme ozdôb a dekoratívnych doplnkov. Prítomná je aj v podobe viacerých červených stromčekov kužeľovitého tvaru, ktoré zdobia chodby a haly.

Zdroj: www.bostonglobe.com


Modrá – Žiarivému modrému odtieňu sa síce neušlo až toľko priestoru ako červenej, no za to ovládol oficiálny vianočný stromček Bieleho domu. Ide o 5,8 m vysokú jedľu, ktorú obohatili lesklé modré stuhy. Na tých sú krasopisne zaznamenané pozlátené názvy jednotlivých štátov USA.

Zdroj: www.washingtontimes.com 


Biela – Marcipánové ozdoby, sviatočné hviezdičky či perníkový model Bieleho domu. Nielen tieto doplnky žiaria priam jagavým snehobielym odtieňom, ktorý dotvára trojfarebný nádych výzdoby. Melania ju však použila menej ako vlani, čo mohla spôsobiť práve najväčšia dávka kritiky nasmerovaná na umelé biele kríčky, ktoré minulý rok dekorovali tzv. Východnú bránu.

Zdroj: wtop.com 


Trochu tradícií, trochu vôní a trochu moderných dekorácií pripravilo tú správnu zmes, ktorá odela Biely dom do sviatočnej nálady. Tú si doposiaľ prišlo pozrieť vyše 40 000 hostí, ktorí chceli vidieť prácu dizajnérov a kvetinárov z celej krajiny. Či ju odviedli dobre, to posúďte sami.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.southernliving.com, www.flickr.com, www.bostonglobe.com, www.washingtontimes.com, wtop.com