Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Viac denného svetla prostredníctvom svetlovodov

Napísal Róbert Bosák, 14.12.2014

Najmä teraz počas prebiehajúcej zimy môžeme cítiť, že málo denného svetla má vplyv na človeka. Jeho význam je jasný a vlastníci domov s inštalovanými svetlovodmi na streche to už vyriešili.

Zdroj: www.stopa.cz


Rodinné domy sa zdajú byť tou najideálnejšou formou bývania, pretože v porovnaní s bytovkami ponúkajú oveľa viac možností. Samostatný dvor, podkrovie, vlastné kúrenie a ďalšie prvky podporujúce súkromie a sebestačnosť sú obrovskou výhodou, kvôli ktorej sú domy také obľúbené. Ako sa však zdá, aj v nich je stále čo vylepšovať a majitelia majú čo robiť, aby spravili zo svojho sídla štandardné bývanie plné pohody. Veď vezmime si napríklad len také osvetlenie miestností prostredníctvom denného svetla. Myslíte, že všetky chodby, schodiská alebo pivničné priestory majú dostatočný prísun denného svetla?

Zdroj: www.stopa.cz


Riešenie pre chýbajúce denné svetlo


Práve minimum alebo dokonca žiadne denné svetlo v niektorých častiach domu sa môže niektorým javiť ako problém. Budovy sa udržiavajú v kondícií aj vďaka slnečnému svitu a niektorým častiam z vybavenia interiérov pomáha denné svetlo k vyššej životaschopnosti. Avšak v istých úsekoch sa s takýmto prirodzeným osvetlením nestretávame a dané miestnosti ostávajú tmavé a osvetlené len pomocou umelých zdrojov. Presne kvôli tomu prišli výrobcovia s unikátnym riešením v podobe svetlovodov, ktorých úlohou je priviesť denné svetlo aj tam kde by ste to považovali takmer za nemožné.

Zdroj: www.tubusovesvetlovody.cz


Význam montáže svetlovodov  


Základ úspechu svetlovodov spočíva v ich schopnosti privádzať denné svetlo aj do tmavých miestností v príbytkoch, ktoré dokážu nádherne presvetliť a oživiť tak priestor. Samozrejme, že intenzita osvetlenia je závislá na počasí a sile slnečného svitu, takže v zime Vám až tak nepomôžu, no aj tak sa oplatia. Ďalšími faktormi, ktoré treba zohľadniť je sklon strechy, orientácia domu a rozmery tubusu daného svetlovodu. Montáž nevyžaduje náročné stavebné zásahy a celá starostlivosť o ich funkčnosť patrí k tým jednoduchším, takže prečo to neskúsiť. A ešte rada k umiestneniu, najviac svetla získate montážou na najslnečnejšiu časť strechy. 

Zdroj: www.svetlovod.cz


Vyhľadávané vlastnosti týchto zariadení :


-         rýchla a jednoduchá montáž zariadení kdekoľvek podľa potreby

-         vhodné na presvetlenie tmavých priestorov ako chodby či schodiská

-         ich špeciálna povrchová úprava zabezpečí maximum denného svetla

-         v slnečných dňoch je množstvo svetla aj 15x vyššie ako z umelých zdrojov

-         možnosť inštalácie žiarovky na svetlovod, čím budete mať svetlo aj po tme

Zdroj: www.svetlovod.cz


Využitie svetlovodov je zatiaľ ojedinelé aj napriek ich skvelým vlastnostiam a prínosu pre komfortné bývanie. Je to spôsobené najmä vysokou cenou, ktorú obyvatelia radšej zaplatia za veľké okná a oželejú denné svetlo v niektorých miestnostiach. Druhou príčinou nezáujmu je vysoký podiel obyvateľstva žijúceho v bytovkách, kde zatiaľ svetlovody nemajú miesto. Uvidíme či sa tento aktuálny vývoj v dohľadnej dobe zmení a dopyt po svetlovodoch výrazne narastie. 


Text : Róbert Bosák

Foto : stopa.cz, tubusovesvetlovody.cz, svetlovod.cz