Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vážska cyklomagistrála sa predĺži o úsek v Trnavskom kraji

Napísal Róbert Bosák, 19.04.2021

Cyklisti zo západného Slovenska, ktorí obľubujú jazdu popri Váhu, by mohli ešte tento rok otestovať novú trasu. V Trnavskom kraji sa totiž schyľuje k výstavbe nového úseku jednej z najobľúbenejších cyklomagistrál na Slovensku.

 

Nový úsek cyklotrasy v Trnavskom kraji vzbudil pozornosť hlavne kvôli tomu, že výstavbou sa predĺži Vážska cyklomagistrála. Tá zatiaľ nevedie v blízkosti celého toku Váhu, pričom kvalitné trasy, ktoré by odklonili cyklodopravu od cestnej premávky, chýbajú aj vo vybraných lokalitách Trnavského kraja.

Zdroj: www.obecne-noviny.sk 


Od hranice kraja po Piešťany

 

Trnavský samosprávny kraj avizoval snahu rozšíriť Vážsku cyklomagistrálu na svojom území už dávnejšie. Okrem nových úsekov sa spomínala aj úprava či rekonštrukcia jednotlivých trás. Prvým krokom, ktorým sa môže začať napĺňať plán zlepšenia stavu cyklistickej infraštruktúry v kraji, môže byť práve realizácia úseku vedúceho od hranice Trnavského a Trenčianskeho kraja po Železný most v Piešťanoch.  

 

Dĺžka úseku dosiahne 3,6 km

 

Pripravovaný úsek medzi piešťanským mostom a hranicou Trnavského kraja príliš Vážsku cyklomagistrálu nepredĺži. Jeho dĺžka bude dosahovať iba 3,6 km, no aj takáto krátka trasa pomôže väčšiemu komfortu a vyššej bezpečnosti počas prejazdu cyklomagistrálou. Zároveň výrazne uľahčí dopravu do Piešťan cyklistom dochádzajúcim z najbližšieho okolia, či už za prácou alebo za nákupmi.

 

Výstavba trasy má začať v lete

 

Prví cyklisti by mohli prejsť spomínaným úsekom buď na konci roka, alebo začiatkom toho budúceho. Plán výstavby totiž počíta so začatím realizácie pred koncom leta. Celá realizácia, ktorej súčasťou bude aj vybudovanie altánku, lavičiek a stojanov na bicykle, má trvať najviac 4 mesiace. Stáť by mala 490 000 €, pričom samotný kraj sa bude na financovaní podieľať 5 % podielom.

Zdroj: www.mtbiker.sk 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.trnava-vuc.sk

Zdroj foto: www.obecne-noviny.sk, www.mtbiker.sk