Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Zelenej domácnostiam sa prvýkrát nevyčerpala alokácia

Napísal Róbert Bosák, 22.04.2019

Dotáciám z projektu Zelená domácnostiam sa darí nad očakávania. Doteraz sa stalo iba raz, aby sa vyčlenená alokácia nevyčerpala, a to v rekordne krátkom čase za pár minút. Udialo sa tak 9. apríla, kedy sa prideľovali peniaze na kotly na biomasu.

 

Po úspešnej prvej fáze projektu Zelená domácnostiam sa netrpezlivo čakalo na rozbehnutie tej druhej. Už v jej prvých kolách sa potvrdilo, že o dotácie na kúpu zariadení využívajúcich OZE (obnoviteľné zdroje energie) majú Slováci naďalej enormný záujem. To ale platilo len do  4. kola, kedy sa ukázalo, že kotly na biomasu nehrajú u majiteľov domov dôležitú rolu.

                  

Prvé kolo, ktoré trvalo 24 hodín

 

Cieľom 4. kola bolo prideliť majiteľom domov poukážky určené na financovanie kúpy kotla na biomasu. Tí však javili záujem o peniaze na zariadenia tohto druhu podstatne menej ako pri solárnych kolektoroch alebo fotovoltických paneloch. Kým predošlé kolá boli pre veľký dopyt uzatvorené po pár minútach, v tomto prípade prišlo k jeho skončeniu po 24 hodinách, teda po limite stanovenom v rámci osobitných podmienok.

 

Pridelených bolo 314 poukážok

 

Dôvodom 24-hodinového trvania 4. kola bol spomínaný slabý záujem o poukážky. Tých bolo pridelených iba 314, z čoho vyplýva, že alokácia v celkovej výške 800 000 € bola vyčerpaná na necelých 60 %. Konečná suma všetkých poukážok pridelených v tomto kole totiž dosiahla objem 465 460 €.

 

Situáciu rýchlo napravilo 5. kolo

 

Prípadné sklamanie zo slabého záujmu o poukážky na kotly napravil o niekoľko dní úspech v 5. kole. Počas neho sa prideľovali dotácie na solárne kolektory, na ktoré bolo vyčlenených 800 000 €. Tie sa minuli za približne 7 minút, a to do posledného centu. Podobne to dopadlo aj v prvom tohtoročnom kole, v ktorom sa takisto poskytovali peniaze na solárne kolektory.

 

Aj keď 4. kolo prinieslo programu Zelená domácnostiam smutne slávne prvenstvo, zatiaľ ide o jedinú výnimku, ktorá nevyvracia tézy o rekordne úspešnom projekte. Tie sa môžu potvrdiť aj v najbližších kolách, ktoré budú na programe už čoskoro. Viac informácií o nich nájdete na stránkach www.siea.skzelenadomacnostiam.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.sita.sk, www.siea.sk, zelenadomacnostiam.sk

Foto: Kenishirotie – www.fotolia.com