Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V užšom výbere na zisk Mies van der Rohe je prvýkrát slovenská stavba

Napísal Róbert Bosák, 22.01.2019

Naša architektúra môže sláviť ďalší veľký úspech. Slovenská stavba sa totiž po prvýkrát v histórii dostala do užšieho výberu kandidátov bojujúcich o zisk ocenenia Mies van der Rohe.

 

40 najlepších stavieb Európy a medzi nimi premiérovo aj jedna zo Slovenska. Nielen takéto štatistiky uzatvorili užší výber nominácií, ktoré zabojujú o jednu z najväčších cien tohto druhu na starom kontinente. Mies van der Rohe 2019 už čaká na meno ďalšieho projektu, ktorý sa ocitne na zozname víťazov, a šance na veľké víťazstvo živí stále aj slovenská architektúra.

Zdroj: oopeaa.com


Prvou slovenskou stavbou v užšom výbere je bratislavská Mlynica

 

Po rokoch čakania sa to predsa podarilo a v zozname najlepších stavieb Európy, ktoré prešli akýmsi pomyselným predkolom, sa ocitol aj slovenský zástupca. „Vyvoleným“ projektom zo 7 slovenských nominácií zaradených do úvodného zoznamu kandidátov sa stala bratislavská Mlynica.

Zdroj: www.mlynica.com 


Projekt Mlynica v Bratislave v skratke:

 

- za návrhom projektu stojí domáci ateliér GutGut

- dielo je konverziou starého industriálneho objektu

- výsledkom premeny budovy je viacúčelový objekt

- k areálu patrí aj silo, ktoré má poskytnúť kancelárie  

- v objekte sú lofty, kancelárie aj eventové priestory

Zdroj: www.archicakes.cz 


Fakty o 40 vybraných stavbách v číslach:

 

- najviac nominácií, celkovo až 15, získali sídla kultúrnych inštitúcií

- na zozname sú tiež obytné priestory, školy alebo polyfunkčné objekty

- medzi 40 najlepšími dielami sa ocitli stavby zastupujúce až 17 krajín

- najviac kandidátov na víťazstvo majú Francúzi, Španieli a Belgičania

- v 40-tke najlepších sú projekty zo 17 nových miest vrátane Bratislavy

Zdroj: oopeaa.com 


Ďalší výber, pri ktorom pôjde do tuhého, prebehne 13. februára. Porota vtedy vyberie 5 diel, ktoré sa ocitnú vo finále. Šance na postup doň má každá stavba rovnaké, takže aj náš zástupca sa môže posunúť medzi najlepších. Na samotný vrchol sa ale postaví iba 1 dielo a jeho meno sa dozvieme až v polovici apríla.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.domusweb.it, www.world-architects.com

Foto: oopeaa.com, www.mlynica.com, www.archicakes.cz