Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V utorok otvoria nový najdlhší most sveta

Napísal Róbert Bosák, 20.10.2018

Svet bude mať o pár dní nový najdlhší most. Dátum jeho otvorenia je už oficiálny, takže ak nedôjde k nejakej nečakanej udalosti, budúci týždeň ním prejdú prvé vozidlá.  

 

Most taký dlhý, aký si na Slovensku ani nevieme predstaviť. Predstaviť si ho však nevedia ani v mnohých iných krajinách, inak by sa momentálne najsledovanejšia technická stavba z Číny nestala najdlhším mostom planéty s takým dĺžkovým náskokom. Diaľničný úsek, ktorý spojí 3 strategické body najľudnatejšej krajiny sveta, sa tak 23. októbra stane novým rekordérom.

Zdroj: www.wikipedia.org 


Na trase Hongkong - Macao

 

Hongkong a Macao a ich význam pre Čínu zrejme predstavovať netreba. Najdlhší most na svete spojí práve tieto lokality, vďaka čomu sa čas jazdy medzi nimi zníži z pôvodných 3 až 4 hodín na cca 30 minút. Do samotného Macaa sa šoféri dostanú napojením v meste Ču-chaj, ktoré je ďalším dôležitým socio-ekonomickým uzlom. Nehovoriac o tom, že ide o obchodné centrum so špeciálnym ekonomickým statusom.

Zdroj: www.mottmac.com 


Rekordných 55 kilometrov

 

3 vysoké piliere, 2 diaľničné ťahy a spojenie s podmorským dopravným tunelom, aj to je súčasťou projektu najdlhšieho mosta na svete. Jeho dĺžka dosahuje neuveriteľných 55 km, ktorú sa podarilo dosiahnuť vďaka investícii vo výške necelých 16 miliárd dolárov. Ani táto suma však nevystihne význam, aký bude most mať pre čínsku ekonomiku. Zároveň sa má stať aj symbolom modernej zjednotenej krajiny, ktorej expanzia nemá hranice.

Zdroj: www.atimes.com 


Výsledok po 9 rokoch práce

 

Čína je síce známa expresne rýchlou realizáciou infraštruktúry, no v tomto prípade sa práce na výstavbe poriadne natiahli, a to na 9 rokov, ak rátame oficiálny štart projektu, nie prvý výkop. Dôvodmi boli najmä ekonomické a právne komplikácie, ktoré sa však vyriešili k spokojnosti všetkých strán, aby sa most zrealizoval a v súčasnosti bol pripravený na zahájenie prevádzky.

Zdroj: www.atimes.com 


Ak vezmeme do úvahy, že most je vybudovaný priamo nad hladinou mora, výstavba trvajúca 9 rokov nie je vôbec dlhá. Verejnosť aj tak zaujíma skôr jeho prevádzka a nakoľko tá má byť spustená už tento utorok, na hriechy minulosti sa veľmi rýchlo zabudne. Čínu tak čaká veľká udalosť so slávnostným ceremoniálom, aký možno v súvislosti s otváraním najdlhšieho mostu sveta nezažijeme celé roky.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.rthk.hk, www.wikipedia.org, www.mottmac.com, www.atimes.com