Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Tichom oceáne pripravujú projekt prvého plávajúceho štátu

Napísal Róbert Bosák, 31.05.2018

Plávajúce obytné štvrte alebo luxusné rezorty vybudované priamo na hladine oceána nie sú v dnešnej dobe nič nezvyčajné. To ale neplatí v prípade projektu unikátneho vodného štátu, ktorý sa v prípade úspešnej realizácie stane prvým svojho druhu. 

 

Otázka budovania nezávislejšej spoločnosti, ktorá by fungovala bez účasti na geopolitických otázkach, a to s vlastným systémom a vlastnými pravidlami, začala formovať viaceré pilotné projekty vedúce k výstavbe nových miest či dokonca štátov. Prvý, ktorý sa v takejto podobe dokázal ujať a jeho realizácia vyzerá viac ako reálne, je práve Floating Island Project.

Zdroj: www.medium.com 


Nezávislý štát mimo globálneho diania

 

Jeden z najkontroverznejších projektov, aké sa v posledných rokoch navrhli, má na svedomí inštitút Seasteading. Ten vypracoval koncept, v rámci ktorého by mohol vzniknúť úplne nový mestský štát, aký v súčasnosti nemá obdobu. Jeho jadrom má byť neutralita, ktorá fungovanie života na ostrove vylúči z globálneho geopolitického diania. Napriek tomu, že pôjde o riadne obývané územie, slúžiť bude skôr ako pracovné prostredie pre vedcov a technológov.

Zdroj: www.youtube.com


Ľudstvo bude mať prvý „plávajúci národ“

 

Miniatúrny štát s 300 budovami a približne rovnakým počtom obyvateľov (aspoň na začiatku, kým sa „krajina“ nezačne rozrastať) sa usadí na hladine Pacifiku. Konkrétne má ísť o oblasť Francúzskej Polynézie, s ktorou predstavitelia spomínaného inštitútu stihli podpísať dohodu o možnosti zriadiť v jej vodách vlastný štát. V ňom vystavajú zopár obytných aj pracovných objektov, ktoré sa budú plaviť na hladine, čím vznikne vôbec prvá štátna lokalita tohto druhu.

Zdroj: www.dailymail.co.uk 


Štát bude využívať vlastnú kryptomenu

 

Kontroverzné reakcie na vznik tohto štátu súvisia aj s plánovaným zavedením svojej vlastnej kryptomeny. Tá totiž nebude môcť byť regulovateľná, čo predstavitelia svetových mocností považujú za riziko. Neutralita a nezávislosť od sveta „tam vonku“ by však mala nový štátik chrániť pred nátlakom predstaviteľov jednotlivých krajín, ktorí by márne chceli zasahovať do nastaveného systému.

Zdroj: www.inhabitat.com 


Svet stavebníctva nebol ešte nikdy tak blízko k realizácii unikátneho plávajúceho projektu ako teraz. Autori myšlienky, ktorá by mohla načrtnúť jeden z novodobých spôsobov života, rátajú s rýchlou a bezproblémovou realizáciou. Ak pôjde všetko podľa plánov, ukončiť by sa mohla už v roku 2022, kedy by sa na mapu oficiálne dostal prvý plávajúci štát, ktorý by vznikol bez diplomatických či politických zásahov.   

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.businessinsider.com, www.medium.com, www.seasteading.org

Foto: www.progrss.com, www.medium.com, www.youtube.com, www.dailymail.co.uk, www.inhabitat.com