Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Sydney postavia rekordne úzku výškovú budovu

Napísal Róbert Bosák, 23.02.2021

Minimalizmus si v stavebníctve a v interiérovom dizajne získava čoraz viac popularity. S úbytkom voľného priestoru na výstavbu vo svetových metropolách bude zohrávať ešte dôležitejšiu úlohu. Vedia to aj autori projektu, ktorého realizácia má na svetovú mapu výškových budov priniesť jednu z najužších stavieb svojho druhu.

 

Za návrhom extra úzkej veže, ktorá má vyrásť v jednej z lukratívnych štvrtí v centre Sydney, stojí austrálsky ateliér Durbach Block Jaggers Architects. Podľa jeho predstaviteľov by sa Pencil Tower, ako je štíhla 100-metrová veža pomenovaná, mohla stať aj najužšou svetovou stavbou svojho druhu. Napriek tomu, že podobných štíhlych veží už vo svete niekoľko stojí, chystaný austrálsky projekt by mohol prekonať doterajší rekord.

Zdroj: durbachblockjaggers.com 


Stavba bude široká len 6,4 m

 

O prekonanie rekordu, minimálne toho austrálskeho, ktorý aktuálne drží bytový dom Phoenix Apartments v Melbourne, sa postará navrhovaná šírka objektu. Tá má dosahovať iba 6,4 m, aspoň tak to vyplýva z predstaveného plánu výstavby. Extrémne úzky profil bude mať vplyv aj na celkový dizajn 31-poschodovej budovy dosahujúcej výšku 100 metrov, ktorá tak bude vytvárať ešte štíhlejší optický dojem.

Zdroj: durbachblockjaggers.com 


 Vyše 170 komfortných izieb

 

Úzke proporcie nemajú byť žiadnou prekážkou k zaisteniu vysokého komfortu v jednotlivých apartmánoch. Pohodlím, priestrannosťou a dostatočnou mierou voľnosti má disponovať každá z vyše 170 izieb zariadených v bežnom hotelovom štandarde, aký ponúkajú tie najkvalitnejšie hotely v meste. Ubytovaní hostia si užijú komfort aj vďaka hotelovému bazénu, priestranným balkónom a vyhliadkovým bodom na horných poschodiach.

Zdroj: durbachblockjaggers.com 


Presné termíny spojené so štartom a ukončením výstavby zatiaľ známe nie sú. Známy je však fakt, že v prípade úspešnej realizácie podľa plánov sa projekt zo Sydney stane novým lídrom v austrálskom rebríčku najužších výškových stavieb. Cenné prvenstvo si ale nemusí udržať príliš dlho. Uvedený ateliér totiž nie je jediný, ktorý v Austrálii pracuje na návrhoch takýchto rekordne štíhlych veží.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: durbachblockjaggers.com