Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V susednom Rakúsku sa vypína najvyššia drevená vyhliadková veža

Napísal Róbert Bosák, 24.06.2018

Popularita dreva ako stavebného materiálu stúpa v celej Európe a jeho využitie sa čoraz častejšie spája aj s výstavbou vyhliadkových rozhľadní. Ročne ich naprieč kontinentom pribudnú desiatky, no žiadnej sa zatiaľ nepodarilo prerásť lídra zo susedného Rakúska. 

 

Rakúšania boli vždy priaznivcami zelenej architektúry využívajúcej prírodné materiály, najmä  drevo. To sa využíva aj pri realizácii turistických rozhľadní a inak tomu nebolo ani pri návrhu vyhliadky v Klagenfurte, ktorá si už zopár rokov drží prvenstvo medzi najvyššími drevenými rozhľadňami sveta.

Zdroj: www.bergfex.at 


Rozhľadňa vedie rebríček už 5. rok

 

100-metrová vyhliadková veža Pyramidenkogel, ktorá stráži rovnomenný vrch nad alpským jazerom Wörthersee, oslávila v stredu 20. júna svoje 5. narodeniny. Objekt vybudovaný za 8 mil. €, ktorý sa stihol postaviť za necelý rok, tak otvára ďalšiu letnú sezónu, počas ktorej bude najvyššou drevenou rozhľadňou, aká na našej planéte vôbec vyrástla.

Zdroj: www.kongres-magazine.eu 


Na výstavbu použili modrínové drevo

 

Poveternostné podmienky, časté zrážky a hlavne výška objektu, to všetko vyžadovalo využitie kvalitného materiálu, ktorý zvládne náročné podmienky. Voľba nakoniec padla na modrínové drevo, ktorého odolnosť a cit pre dizajn sa osvedčili pri viacerých podobných projektoch. Pre skvalitnenie celého výsledku sa využila aj oceľ podporujúca stabilitu objektu, ktorá poslúžila na realizáciu schodiska.

Zdroj: ausztriamania.blogspot.com


Atrakciou je 120-metrová kĺzačka

 

Rozhľadňa nie je prvou, ktorá otvárala turistom navštevujúcim túto idylickú lokalitu nevšedné výhľady. 27-metrová drevená vyhliadka tu stála už v roku 1950, ktorú o 18 rokov nahradila železobetónová veža s výškou 54 metrov. Ani jedna z nich však nebola poriadnou atrakciou, ktorá by ponúkla niečo navyše. To sa podarilo až najnovšej vyhliadke, súčasťou ktorej je 120-metrová špirálovitá kĺzačka umožňujúca adrenalínový „odvoz“ priamo na prízemie.

Zdroj: www.pinterest.co.uk 


Mesto Klagenfurt a jeho fascinujúce okolie dýchajúce alpskou atmosférou je skvelým tipom na letnú dovolenku. Kto obľubuje scenérie rakúskych hôr a vyžíva sa v pohľade na jedinečné scenérie, pre toho bude táto destinácia ako stvorená. A aby o nezabudnuteľné zážitky nebola núdza, odporúčame aj návštevu najvyššej drevenej rozhľadne na svete.    

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.katschberg.at, www.bergfex.at, www.kongres-magazine.eu, ausztriamania.blogspot.com, www.pinterest.co.uk