Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V srdci Manhattanu vyrástli míľové schody do neba

Napísal Róbert Bosák, 03.04.2019

New York sa po kratšej odmlke znova hlási na architektonickej scéne. So svojím novým dielom opäť boduje, aj keď tentoraz nejde o bežnú budovu. Zoznam najlepších stavieb roka dopĺňa dlhočizným schodiskom v originálnom umeleckom prevedení.  

 

Nová newyorská atrakcia vzbudila pozornosť už pri zverejnení prvých vizualizácií. Záujem o netradičné schodisko rástol každou ukončenou etapou výstavby, až kým 15. marca, v deň jeho otvorenia, celkom vyvrcholil. Na jednu z najvyšších umeleckých inštalácií veľkomesta sa totiž prišli pozrieť tisícky ľudí. A nielen pozrieť. Mnohí z nich aj symbolicky vyšliapali na jej vrchol.

Zdroj: flipboard.com 


Unikát medzi mestskými schodiskami

 

Vessel, ako miestni nazývajú toto nové schodisko, môžeme pokojne označiť za celosvetový unikát. Nielen kvôli jednotlivým parametrom, ale najmä pre spracovanie celej inštalácie. To prináša nadčasový dizajn, kvalitné konštrukčné prevedenie aj spojenie zábavnej a praktickej funkcie. Hlavným prvkom však má byť dĺžka, ktorá má dosahovať takmer celú míľu, vďaka čomu si inštalácia vyslúžila aj prívlastok „míľové schody“.

Zdroj: www.cnn.com 


Top atrakcia v novovznikajúcej štvrti

 

Práve dĺžka schodiska hrá kľúčovú úlohu, vďaka ktorej sa z neho môže stať atrakcia číslo 1 v celej štvrti. Inštalácia, ktorá sa po dokončení novovznikajúcej lokality Hudson Yards stane jedným z jej orientačných bodov, totiž slúži aj ako komplex vyhliadkových plošín. Samotná konštrukcia diela je navrhnutá tak, aby návštevníci počas stúpania nahor mohli zastaviť na ktorejkoľvek z 80 terás a užili si pohľad na túto časť Manhattanu z rôznych uhlov pohľadu.

Zdroj: www.tripindicator.com 


6 faktov o projekte Vessel na záver:

 

- o návrh schodiska sa postaral Thomas Heatherwick z ateliéru Heatherwick Studio

- investícia do výstavby inštalácie vrátane spracovania návrhu vyšla na 1,5 mil. USD

- v rámci výstavby štvrte sa pod schodiskom vybudujú záhrady a ústredné námestie

- k vrcholu celého schodiska s dĺžkou necelej 1 míle vedie celkovo až 2500 schodov

-  viaceré magazíny z USA označili Vessel za manhattanskú obdobu Eiffelovej veže

- atrakcia je verejnosti prístupná každý deň, navštevovať sa môže od 10:00 do 21:00

Zdroj: www.cnn.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: patch.com, flipboard.com, www.cnn.com, www.tripindicator.com