Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Soule má vyrásť prvé múzeum robotov na svete

Napísal Róbert Bosák, 11.03.2019

Doba robotická je tu. Po tom, čo roboti začali obsluhovať hostí vo viacerých hotelových  či reštauračných zariadeniach, expandujú už aj v oblasti stavebníctva. V Južnej Kórei si dokonca postavia svoje vlastné múzeum.

 

Stavebníctvo sa zrejme bude v budúcnosti spoliehať na ľudské ruky stále menej. Mestá, firmy či štátne inštitúcie totiž čoraz častejšie vsádzajú na rôzne robotické technológie, ktoré začínajú zažívať boom hlavne vo východnej Ázii. Dobrým príkladom je projekt nového múzea, ktorý aktuálne chystajú v juhokórejskom Soule.

 

Prvé múzeum robotov na svete

 

Prezentácia robotických zariadení, budovanie vyššieho povedomia o robotike ako o vede či príležitosť vyskúšať si koexistenciu s robotmi naživo. Nielen to má ponúkať návštevníkom nové Robot Science Museum, ktorého realizáciu pripravujú v spomínanom Soule. Pokiaľ sa tento nápad podarí zrealizovať podľa predstáv, pôjde vôbec o prvé vedecké múzeum sveta.

Zdroj: archpaper.com 


Roboti budú aj aktívne stavať

 

Úloha robotov v tomto múzeu má začať už priamo pri výstavbe. Autori nápadu totiž počítajú s ich zakomponovaním do viacerých stavebných úkonov. Podľa niektorých zdrojov dokonca budú využívané pri väčšine stavebných prác, v rámci ktorých sa postarajú o jednotlivé časti interiéru aj vybraných častí vonkajšej strany budovy.

Zdroj: archinect.com  


Dizajn imitujúci veľké vajíčko

 

Projekt Robot Science Museum nevzbudzuje pozornosť len kvôli expozíciám robotov a ich účasti na samotnej výstavbe. Značnú pozornosť si vyžiadal pre svoj originálny dizajn, ktorý pozostáva z tvaru veľkého bieleho vajíčka. Jeho futuristický tvar ešte oživí špeciálne poňatie strechy, ktorá bude pripomínať prasknutú vajíčkovú škrupinu.

Zdroj: archinect.com 


5-podlažné múzeum v tvare tohto vajíčka si získalo dostatok pozornosti hneď po zverejnení projektu. Ešte viac by sa mu jej malo naskytnúť po začiatku výstavby, ktorý je naplánovaný na rok 2020. Ak sa plán realizácie neprekazí, prvé svetové múzeum robotov môže byť hotové v roku 2022.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: archpaper.com, archinect.com