Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V sobotu začal ďalší ročník Bienále architektúry

Napísal Róbert Bosák, 24.05.2021

Jedna z najväčších architektonických výstav, aké sa organizujú na celosvetovej úrovni,  otvorila ďalší ročník. Udialo sa tak v sobotu v talianskych Benátkach, ktoré budú počas nadchádzajúcich mesiacov dejiskom tradičného podujatia Bienále architektúry.

Zdroj: www.raicultura.it


Aktuálne prebiehajúci 17. ročník sa mal uskutočniť ešte v minulom roku. Kvôli koronakríze a s ňou súvisiacim opatreniam sa však presunul o rok neskôr. Momentálna situácia, našťastie, umožnila, aby organizátori výstavy Bienále architektúry 2021 mohli otvoriť jej brány a opäť predstaviť svetu najkrajšie a najlepšie architektonické a umelecké diela od architektov z rôznych kútov planéty.

Zdroj: www.labiennale.org


Témou výstavy je „Ako budeme spolu žiť?“

 

Podobne ako predošlé podujatia, aj to tohtoročné sa nesie v znamení ústrednej témy, ktorou je nastolená otázka Ako budeme spolu žiť? Tá sa stala mottom aktuálneho ročníka, ktoré bude sprevádzať podujatie počas celých 6 mesiacov jej trvania. Podľa architekta Hashima Sarkisa, ktorý je kurátorom výstavy, je táto téma po vlaňajších udalostiach vo svete ešte aktuálnejšia.

Zdroj: Irene Fanizza


Bienále sa zúčastní vyše 100 vystavovateľov

 

Reflektovať témy súvisiace so spolužitím budú diela od architektov, dizajnérov a výtvarníkov z celého sveta. Celkový počet vystavovateľov sa vyšplhal na 112, pričom okrem európskych autorov medzi nimi nechýbajú architekti z Ázie, Afriky a Latinskej Ameriky. Z najznámejších mien svetovej scény sa medzi nimi objavuje napr. dánsky ateliér EFFEKT, holandské štúdio OMA alebo islandsko-dánsky umelec Olafur Eliasson.

Zdroj: www.labiennale.org


Výstavu doplní bohatý sprievodný program

 

Prehliadkou desiatok špičkových diel sa program pre návštevníkov bienále nekončí. Okrem absolvovania samotnej výstavy sa môžu zúčastniť aj vybraných sprievodných podujatí, ktoré prebehnú v jednotlivých termínoch až do 21. novembra, kedy sa výstava definitívne ukončí. Priaznivci architektúry, ktorí zavítajú do Benátok, si tak môžu užiť aj niekoľko workshopov, seminárov a kultúrnych podujatí zaradených do harmonogramu Bienále architektúry 2021.

Zdroj: Irene Fanizza

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.labiennale.org

Zdroj foto: www.raicultura.it, www.labiennale.org, Irene Fanizza