Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Singapure vyrástli veže ako z včelích úľov

Napísal Róbert Bosák, 10.03.2018

Kto by povedal, že úkazy vo vnútri včelích úľov môžu byť inšpiráciou pre architektov. Nové singapurské mrakodrapy však ukazujú, že kreativita nepozná hranice a s trochou šikovnosti sa dá uplatniť aj pri návrhu najnáročnejších stavieb.

 

Pozícia architektov, ktorí chcú pri návrhu výškových budov zaujať originalitou a kreatívnym prevedením, je čoraz ťažšia. V metropolách pribúdajú budovy rôznych tvarov a prísť s novým nápadom vyžaduje kopu úsilia. Nemecký stavebný „mág“ Ole Scheeren však znova dokázal, že zdolávať takéto výzvy je mu vlastné, čoho výsledkom sa stal singapurský komplex Duo.

Zdroj: www.davincilifestyle.com

 

Fasáda plná včelích rámikov

 

Projekt 2 výškových veží s polyfunkčným využitím sa začal rodiť už v roku 2011. Spomínaný architekt sa pustil do návrhu mrakodrapov s netradičným dizajnom, ktorých fasáda sa podobá na plastové rámiky vo včelích úľoch. Myšlienka priniesť takýto dizajn však nemá spojitosť so včelárstvom, skôr šlo o realizáciu nápadu, aký sa neuplatnil pri žiadnom inom mrakodrape.

Zdroj: www.ultracon.com

 

Zelený duch Singapuru nechýba

 

Ako je už v Singapure zvykom, súčasné miestne stavby sa starajú o puto medzi architektúrou a prírodou. V tomto prípade sa v horných častiach veží vyhradilo miesto pre strešné záhrady, z ktorých vyrastá vegetácia chrániaca objekty pred prachom a hlukom. Okrem záhrad zdobí priestranstvo pred vchodmi aj menší park, pod ktorým sa vybudovalo podzemné parkovisko.

Zdroj: www.srx.com.sg

 

Projekt Duo a jeho štruktúra:

 

Rezidenčná veža - dosahuje 186 metrov, má 50 poschodí

                           - plní obytnú funkciu, je v nej 660 bytov

 

Obchodno-administratívna veža - dosahuje 170 metrov, má 39 pochodí

                                                    -  sú v nej obchody, kancelárie a hotel s vyše 350 izbami

Zdroj: www.newdevelopments.sg

 

Singapurský komplex Duo je ďalším úspešným projektom, ktorý dopĺňa rozmanitú panorámu v tejto zelenými budovami posiatej lokalite. Tento rok tu majú dokončiť aj ďalšie výnimočné stavby, ktoré potvrdia pozíciu mestského štátu na vrchole rebríčka krajín s najpokrokovejšími nehnuteľnosťami.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.surfacemag.com, www.davincilifestyle.com, www.ultracon.com, www.srx.com.sg, www.newdevelopments.sg