Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Rožňave začala rekonštrukcia sociálneho zariadenia Jasanima DSS

Napísal Róbert Bosák, 17.10.2022

Vybrané zariadenia sociálnych služieb v pôsobnosti Košického samosprávneho kraja postupne prejdú rekonštrukciou. V zozname týchto zariadení nechýba Jasanima DSS v Rožňave.

 

Domov sociálnych služieb Jasanima je jedným zo zariadení sociálnych služieb v pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK), ktoré majú prejsť „zelenou obnovou“. Jej cieľom je zvýšiť energetickú efektivitu jednotlivých objektov a tým znížiť náklady na ich prevádzku. S rovnakým zámerom sa začala aj rozsiahla rekonštrukcia rožňavského zariadenia Jasanima DSS. V jeho prípade bude takáto obnova stáť viac ako 1,9 mil. €.

Jasanima DSS, Zdroj: sobotnik.sk


Celú rekonštrukciu zaplatí KSK

 

Rozsiahlu renováciu sociálneho zariadenia za necelé 2 mil. € zaplatí župa. Na jej financovanie použije peniaze z vlastného rozpočtu aj prostriedky získané z úveru od Európskej investičnej banky. Uvedená suma má stačiť na pokrytie nákladov na všetky rekonštrukčné zásahy vedúce k zvýšeniu energetickej efektivity a k zlepšeniu komfortu vo vnútorných priestoroch. Projekt počíta aj s prácami, ktoré zlepšia kvalitatívny stav stavby a predĺžia jej životnosť.

 

Plánované rekonštrukčné práce:

 

- odstránenie hliníkového obvodového plášťa

- zateplenie fasády budovy

- zateplenie plochej strechy

- zateplenie interiérových stropov

- výmena osvetlenia

- výmena vzduchotechniky

- výmena nákladných výťahov

- výmena podláh na 3 podlažiach

- regulácia ústredného vykurovania

 

Priebeh rekonštrukčných prác potrvá niekoľko mesiacov. Budova Jasanima DSS sa ukáže vo vynovenej podobe na budúci rok. Ak celá obnova prebehne podľa plánov, 5-podlažný objekt v areáli NsP v Rožňave by mal byť zrekonštruovaný už na jar.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: web.vucke.sk

Zdroj foto: sobotnik.sk