Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V rebríčku krajín s najkrajšími národnými parkmi Európy sme obsadili 3. miesto

Napísal Róbert Bosák, 01.02.2021

Nádherná slovenská príroda sa postarala o ďalší cenný medzinárodný úspech. V novom rebríčku krajín s najkrajšími národnými parkmi v Európe nám totiž zaistila vynikajúcu bronzovú medailu.

Zdroj: npmuranskaplanina.sopsr.sk 


Nie je to prvýkrát, čo boli slovenské národné parky vyzdvihnuté na medzinárodnej úrovni. Po najnovšom tak urobil internetový portál www.saveonenergy.com, ktorý verejnosti predstavil spomínaný rebríček štátov s najkrajšími národnými parkmi. Tomu dominujú krajiny strednej a východnej Európy, pričom 3. miestom prehovorilo do konečného poradia aj Slovensko.

Zdroj: dusekarpat.cz – Robert Vystrčil 


Najlepšia je Ukrajina, na stupňoch víťazov aj Slovinsko

 

Poradie v rebríčku bolo zostavené na základe metodiky bodového hodnotenia so škálou do 10. To sa vypočítalo ako priemer z bodového hodnotenia jednotlivých národných parkov v danej krajine, ktoré sa hodnotili podľa výsledkov z rôznych analýz a recenzií. Vzhľadom na použitú metodiku si najlepšie skóre zapísal náš východný sused. Priemerné skóre 8 národných parkov na Ukrajine dosiahlo 9,73. Len o 0,01 nižšie skóre dosiahlo druhé Slovinsko a s priemerným výsledkom 9,69 uzatvorilo vedúce trio práve Slovensko.

Zdroj: regiongemer.sk 


TOP 10 krajín s najkrajšími národnými parkmi Európy:

 

Krajina

Skóre

1. Ukrajina

9,73

2. Slovinsko

9,72

3. Slovensko

9,69

4. Bulharsko

9,64

5. Švajčiarsko

9,60

6. Dánsko

9,58

7. Rakúsko

9,57

 8. Česko

 9,53

 9. Francúzsko

 9,49

10. Veľká Británia

 9,45

Zdroj: www.saveonenergy.com

 

Národný park Muránska planina získal hodnotenie 10/10

 

Perfektný výsledok sa nám podarilo dosiahnuť hlavne vďaka Národnému parku Muránska planina. Aj keď v porovnaní s inými národnými parkmi u nás nie je taký navštevovaný, práve jemu sa podarilo dosiahnuť plné skóre 10/10. To ho zároveň zaradilo medzi najlepšie národné parky v celej Európe. Najvyššie možné ohodnotenie totiž získalo iba 17 zo všetkých území, ktoré sa do zoznamu dostali.

Zdroj: regiongemer.sk 


Najviac národných parkov s plným skóre malo Švédsko

 

Spomedzi 17 národných parkov, ktoré zaznamenali skóre 10/10, si najlepšie viedlo Švédsko. S 5 národnými parkmi dosahujúcimi plný počet bodov ale nie je jediným severským štátom, ktorý je v tomto rebríčku na popredných pozíciách. S 3 najvyššie ohodnotenými národnými parkmi sa hneď za ním ocitlo Fínsko a Nórsko. Nasleduje Rumunsko, ktoré ich má dokopy 2. S 1 národným parkom túto sedemnástku uzatvára Dánsko, Poľsko, Bielorusko a Slovensko.

Zdroj: www.pinterest.com – Anders Green 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.saveonenergy.com

Zdroj foto: npmuranskaplanina.sopsr.sk, dusekarpat.cz – Robert Vystrčil, regiongemer.sk, www.pinterest.com – Anders Green