Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V pražskej budove DRN vyrástli stromy priamo v kanceláriách

Napísal Róbert Bosák, 16.10.2018

Na pražskom realitnom trhu pribúdajú nadštandardné budovy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj pravidelne. Jednou z takých je aj objekt DRN, ktorý ukrýva zopár jedinečných zelených kancelárií.

Zdroj: www.wikipedia.org 


Prešiel už skoro rok, čo DRN, jedna z najlepších zelených budov, akými Praha momentálne disponuje, otvorila svoje brány. Kým spodné poschodia určené na prevádzku obchodov boli obsadené hneď, jej kancelárska časť si musela na nájomcov počkať, a to napriek tomu, že sa v nej ukrývajú kancelárie, ktoré môžeme pokojne označiť za vrchol interiérového ekodizajnu.

Zdroj: www.domeprag.cz 


Kancelárie, v ktorých rastú živé stromy

 

Práve živé stromy, ktoré nájdeme priamo vo vnútorných priestoroch jednotlivých kancelárií, sú najväčším lákadlom administratívnej časti. Tá zaberá 7 z celkových 8 nadzemných podlaží, ktorých súčasťou sú viaceré zelené prvky. K tým patria aj kovové konštrukcie obrastené živou vegetáciou, medzi ktorými nechýbajú spomínané stromy v pracovniach nahrádzajúce stĺpy.

Zdroj: www.oenergetice.cz


Zelené kancelárie prilákali energetikov

 

Nebyť spoločnosti Nano Energies, vo vybraných kanceláriách by možno živé stromy nikdy nevyrástli. Práve táto firma pôsobiaca v energetickej oblasti sa nechala zlákať objektom, ktorý disponuje nadpriemerným ekologickým profilom, čím vystihuje jej činnosť. Aby boli zvolené priestory ako uliate a ponúkli ideálne pracovné prostredie, vedenie firmy si ich dalo navrhnúť na mieru, čoho súčasťou nie sú len stromy, ale aj špeciálne svietidlá a nábytok.

Zdroj: www.nanoenergies.cz 


Zladenie kancelárií s externou časťou

 

Pavel Kříž, ktorý stojí za návrhom kancelárií pre spomínanú energetickú firmu, odviedol kus práce, a to nielen kvôli zakomponovaniu zelených prvkov. Uznanie si zaslúži aj za schopnosť zladiť návrh interiérového dizajnu s externými časťami objektu, o ktoré sa postaral Stanislav Fiala. Celý interiér tak dopĺňa vonkajšie zelené fasády a strešnú záhradu zriadenú na spôsob odpočinkovej zóny.

Zdroj: blog.arthousehejtmanek.cz 


Budova DRN je aj vďaka kanceláriám, v ktorých po najnovšom sídli Nano Energies, jednou z najinovatívnejších v celom Česku. Pod to sa však nepodpísali len stromy v kanceláriách, ale aj skvelá lokalita, renomé objektu a prepojenie s vedľajším Schönkirchovským palácom. Pri návšteve Prahy by vám tak návšteva tohto komplexu v záujme inšpirácie nemala uniknúť.  

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.wikipedia.org, www.domeprag.cz, www.oenergetice.cz, www.nanoenergies.cz, blog.arthousehejtmanek.cz