Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe zachraňujú cenný viadukt – bude z neho moderná mestská zóna

Napísal Róbert Bosák, 29.07.2019

Ešte pred 100 rokmi to bol najdlhší viadukt v celej strednej Európe. Dnes síce stále slúži ako dôležitý dopravný uzol vedúci ponad Vltavu, no jeho sláva je ďaleko preč. Aktuálne rozbehnutý projekt však má dať Negrelliho viaduktu a jeho okoliu druhú šancu.

Zdroj: Jvs


V centre Prahy sa v poslednom období rozbehlo viacero veľkých projektov, v rámci ktorých majú cenné technické či rezidenčné pamiatky opäť ožiť. K takým patrí aj Negrelliho viadukt, ktorý už čoskoro dostane novú tvár, a nielen to. Súčasťou jeho premeny má byť vybudovanie viacfunkčnej verejnej zóny, ktorá vdýchne lokalite na hranici Karlína a Holešova nový život.

Zdroj: cceamoba.cz 


Nová podoba Negrelliho viaduktu

 

Popri všetkých tých rekonštrukčných projektoch, ktoré sa v centre Prahy rozbehli, sa dočkal aj spomínaný viadukt, známy tiež ako Karlínsky. Po dôkladných prípravách a tvorbe návrhu pod taktovkou organizácie CCEA MOBA sa už začalo s jeho modernizáciou. Nakoľko je vzácna pamiatka spolu s okolím jedným z najvýznamnejších miest v širšom centre Prahy, premenu na novú verejnú zónu si už doslova pýtala.

Zdroj: cceamoba.cz 


Niekoľko naj o Negrelliho viadukte:

 

- vôbec 1. železničný most, ktorý vybudovali nad riekou Vltava

- 2. najstarší pražský most zo všetkých 13 mostov nad Vltavou

- najdlhší železničný most a celkovo 3. najdlhší most v Česku

- do roku 1910 najdlhší viadukt na území celej strednej Európy

Zdroj: cceamoba.cz 


Ako sa zmení viadukt a jeho okolie:

 

- celkovo až 45 z viac ako 70 oblúkov viaduktu bude krok po kroku renovovaných

- súčasťou návrhu je aj menší park, ktorý má do lokality vniesť trochu živej zelene

- v priestoroch vynoveného viaduktu má nájsť sídlo moderné bistro a malá knižnica 

- na doterajších parkovacích miestach vyrastú obchody a gastronomické zariadenia

- mesto zriadi nové parkovisko, na ktorom sa však bude dodržiavať parkovací režim

Zdroj: cceamoba.cz 


Projekt vyzerá viac ako zaujímavo, už len počkať na jeho realizáciu. Tá má byť hotová do 3 rokov, samozrejme, ak sa dodrží celý plán výstavby. Historicky cenná, no v poslednom čase trochu zabudnutá pražská lokalita sa tak môže tešiť na novú tvár, ktorú oživí vynovený 1,1-kilometrový viadukt z roku 1850.

 

Text: Róbert Bosák

Foto zdroj: Jvs, cceamoba.cz