Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe vzniká nová komunitná záhrada

Napísal Róbert Bosák, 05.07.2022

V českej metropole bolo v posledných 10 rokoch zriadených viac ako 100 komunitných záhrad. Ich zoznam sa čoskoro rozšíri o ďalšiu novú plochu tohto typu. Tá momentálne vzniká v mestskej časti Praha 13.

 

Domovom novej komunitnej záhrady bude pražská štvrť Nová Ohrada. Plocha určená na tzv. komunitné záhradkárčenie bude zriadená v areáli Základní školy Janského. V jej exteriéri sa nachádza voľný pozemok, ktorý nebol dlhý čas využívaný. To sa zmení dokončením premeny pozemku na novú komunitnú záhradu, ktorá tam aktuálne vzniká pod taktovkou mestskej časti Praha 13 a neziskovej organizácie Kokoza.

Zdroj: praguemorning.cz

 

Komunitná záhrada bude mať rozlohu 5000 m²

 

Voľný pozemok v areáli základnej školy je dostatočne veľký na to, aby na ňom vznikla jedna z najväčších komunitných záhrad v Prahe. Zaberať bude plochu s celkovou rozlohou až 5000 m². Na tejto ploche bude množstvo záhonov na pestovanie zeleniny a bylín. Vyvýšené záhony doplnia ovocné stromy, ktoré budú miestnym poskytovať plody z vlastnej lokálnej produkcie.

 

Miesto na hry, oddych aj stretnutia so susedmi

 

Rozloha 5000 m² umožní zriadiť v komunitnej záhrade aj oddychové zóny. Tie budú slúžiť na relax aj susedské stretnutia. Súčasťou areálu záhrady bude ohnisko s okolitým posedením. Na svoje si prídu aj deti, ktoré budú mať k dispozícii pieskovisko a niekoľko hojdačiek. Využívať ich budú môcť už v auguste, kedy má byť nová komunitná záhrada v Prahe dokončená.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: praguemorning.cz