Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe vystavujú najlepšie fotky svetových stavieb za minulý rok

Napísal Róbert Bosák, 15.02.2018

Praha je tradičným dejiskom viacerých podujatí zameraných na architektúru. Aktuálne tam prebieha ďalšia zaujímavá výstava, ktorej cieľom je ukázať návštevníkom najlepšie fotografie stavieb z minulého roka a zároveň vyzdvihnúť ich autorov.

 

Architectural Photography Award 2017, ako je pomenovaná výstava fotografií  top stavieb zachytených v minulom roku, opäť odhaľuje pohľad fotografov na architektúru a interiérový dizajn. Podujatie, ktoré má na starosti maďarská Komora architektov AHA, prebieha už pár dní v Galerii Jaroslava Fragnera, kde čaká na návštevu ďalších zvedavých záujemcov.

 

Vzťah medzi architektúrou a mestským prostredím

 

Cieľom výstavy nie je len ukážka rôznych svetových stavieb z pohľadu fotografov. Iniciátori sa snažia priblížiť návštevníkom celkový vzťah vybraných stavieb s mestom a jeho najbližším okolím. Aby bola výstava rozmanitá a poukázala na pestrosť súčasnej architektúry, vybrali sa stovky fotiek stavieb a ich interiérov z celého sveta od Arizony až po Ďaleký východ.

Zdroj: designmag.cz

 

Súčasťou výstavy sú 2 najlepšie ocenené fotografie

 

V rámci tradičnej výstavy Architectural Photography Award si môžeme každoročne prezrieť aj príspevky 2 laureátov cien za najlepšie fotografie svetových stavieb, ktorí si opäť uchmatli prvenstvá v 2 oceňovaných kategóriách.

 

1. Kategória profesionálov: Zhang Yong – fotografia Shanghai Chess Academy

Zdroj: designmag.cz


2. Tzv. otvorená kategória: Matt Portch – fotografia obchodu Prada

Zdroj: archinfo.sk

 

Zopár ďalších fotografií z pražskej výstavy:


Metro stanica (Budapešť, Maďarsko)

Zdroj: mattportch.com


Hotel Huangshan (Taiping Lake, China)

Zdroj: archinfo.sk


Shanghai Poly Grand Theater (Šanghaj, China)

Zdroj: archinfo.sk


Urban Tiergarten (Berlín, Nemecko)

Zdroj: designmag.cz

 

Výstava fotografií svetových stavieb a ich interiérov zachytených počas minulého roka bude prístupná už len 2 týždne. Návštevníci si ju do 1. marca môžu pozrieť v spomínanej pražskej galérii, kde okrem víťazných fotografií nájdu ďalšie unikátne zábery toho najlepšieho, čo sa v posledných mesiacoch vo svete vybudovalo.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: mattportch.com, archinfo.sk, designmag.cz