Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe stavajú super ekologický kancelársky komplex

Napísal Róbert Bosák, 11.07.2017

Nehnuteľnosti, pri ktorých výstavbe sa kladie dôraz na ekológiu, pribúdajú hromadne aj v susednom Česku. V jednej z lukratívnych pražských štvrtí sa dokonca pracuje na objekte, ktorý by mal zatiaľ ako jeden z mála na svete čistiť ovzdušie od smogu.

 

Praha nikdy nepatrila k metropolám s najinovatívnejšou architektúrou, no za posledné roky dokázala poriadne pridať do tempa. Príkladom je aj aktuálne rozostavaný projekt Main Point Pankrác, ktorý sa má po dokončení výstavby stať jednou z najekologickejších budov (nielen) v strednej Európe. A to len vďaka tomu, že si údajne dokáže poradiť s vysokou koncentráciou smogu.  

 

Trvalo udržateľný administratívny komplex

 

S napredovaním podnikateľského prostredia v Prahe rastie aj dopyt po nových a modernejších administratívnych priestoroch. Na túto požiadavku zareagovali aj investori, ktorí sa krátko po zverejnení projektu pustili do realizácie nového kancelárskeho komplexu. Ten sa nemá pýšiť len dizajnom a kvalitatívnou stránkou, ale zároveň má byť príkladom ako stavať eko budovy.

Zdroj: psj.cz  

Architekti chcú budovu schopnú čistiť vzduch

 

Progres, modernizácia a prispôsobovanie výstavby aktuálnym požiadavkám zohľadňujúcim ekologické nároky má mnoho podôb. Pri návrhu tohto projektu sa s odvážnymi požiadavkami nešetrilo a investori zatúžili po komplexe schopnom eliminovať smog a tým čistiť vzduch po celom okolí. To by sa malo podariť vďaka špeciálnej fasáde a strešnej záhrade s mini parkom.

Zdroj: ihned.cz

 

Parametre a fakty o budove:

 

- 10 poschodový objekt má vyrásť do výšky 40 metrov

- komplex bude tvoriť 5 častí prepojených 2 výťahmi

- chladiace a vykurovacie systémy umiestnia pod zem

- úžitková plocha objektu by mala dosiahnuť 23 500m2

- fasádu zhotovia zo špeciálneho plastického materiálu absorbujúceho smog

- návrh strechy ráta s výsadbou parku bez jediného technologického zariadenia

Zdroj: psj.cz

 

Rozostavaný top projekt naberá každým dňom reálnejšie kontúry a podľa plánov sa doň prví nájomníci budú môcť nasťahovať v prvej polovici budúceho roka. Zaujímavé je, že už teraz je podstatná časť kancelárií rezervovaná, čo len potvrdzuje, že o budovy s najvyšším možným ekologickým štandardom je záujem aj v strednej Európe.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : m3m.cz, psj.cz, ihned.cz, skyscrapercity.com