Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe sídli najkrajšia knižnica sveta

Napísal Róbert Bosák, 10.11.2015

Súčasní architekti prichádzajú s rôznymi nápadmi na výstavbu knižníc, ktoré sa nesú v modernom štýle. Aj keď nové knižnice sú svojim spôsobom príťažlivé, len ťažko sa vyrovnajú tým klasickým, ktoré postavili a zariadili v duchu tradičných umeleckých smerov.    

Zdroj: www.hotpress.cz


Knižnice sú pre mnohých ľudí takmer posvätným miestom, na ktorom hľadajú tvorivosť, inšpiráciu a relax. Nie sú to len knihy, ktoré môžu návštevníkom ponúknuť nezabudnuteľný zážitok plný umeleckých dojmov, pretože aj ich architektonické stvárnenie a vzhľad interiéru má schopnosť obohatiť naše zmysly a dušu. Práve preto je bežné, že mnohí ľudia prichádzajú do takýchto knižníc skôr obdivovať dizajn ako čítať. Skvelým príkladom je aj Klementinum, ktorá je údajne tou najkrajšou knižnicou sveta.

Zdroj: www.hotpress.cz

 

Slávna pražská knižnica

 

Pojem Klementinum je v literárnych, dizajnérskych a architektonických kruhoch známy aj za hranicami Česka. Spája sa totiž s preslávenou pražskou knižnicou, ktorá má renomé po celom svete, čo je spôsobené nielen jej históriu a bohatou kolekciou kníh. Národní knihovna České republiky ponúka atraktívny historický interiér so skutočným nádychom klasiky, čím upútava pozornosť miliónov návštevníkov ročne.

Zdroj: www.praga-magica.blog.cz

 

V pravom barokovom štýle

 

Začiatky slávnej knižnice sa datujú do roku 1722, kedy bola využívaná ako súčasť jezuitskej univerzity. Jej podoba sa za necelých 300 rokov od otvorenia nezmenila a priestory sú aj dnes ladené v pravom barokovom štýle, ktorý je známy najmä nástennými maľbami a zariadením z dreva. Celý interiér zdobí cit pre detail, ktorý nádherne dopĺňa barokové prvky a vyvoláva inteligentný dojem. Nezabúdajme ani na bohatú zbierku glóbusov doplnenú astronomickými hodinami v strede priestoru, ktoré sú ozdobou celej knižnice.  

Zdroj: www.praga-magica.blog.cz


Vraj najkrajšia na svete

 

Knižnica Klementinum sa považuje za najkrajšiu na svete a pri pohľade na jej interiér to nie je náhoda. Jednotlivé prvky v interiéri do seba úplne zapadajú a v kombinácií so spektrom farieb a prítomnými materiálmi vytvárajú harmonický priestor príťažlivý pre všetkých návštevníkov. Takto zariadená knižnica je doslova ideálom pre milovníkov literatúry a architektúry a dokáže ponúknuť viac ako ktorákoľvek iná kultúrna pamiatka.

Zdroj: www.praga-magica.blog.cz


Praha je známa svojimi architektonickými a umeleckým veľdielami a Klementinum je určite  jedným z najkrajších v meste. Knižnica, ktorej sláva rastie s pribúdajúcimi rokmi, sa stala stredobodom záujmu domácich aj zahraničných návštevníkov a zbiera pocty medzi umelcami z rôznych krajín. Praha je bežnou destináciou aj pre Slovákov, takže pri jej návšteve si nájdite čas a okúste atmosféru najkrajšej knižnice sveta naživo.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : hotpress.cz, praga-magica.blog.cz