Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe sa vlani predalo 5800 nových bytov

Napísal Róbert Bosák, 09.02.2021

Vývoj na pražskom bytovom trhu je naďalej sprevádzaný vysokým dopytom. Ten vlani poskočil výrazne nahor, čoho výsledkom bol rast počtu predaných bytov v novostavbách za rok 2020.

Zdroj: www.gites.fr


Za celý rok sa predalo 5800 bytov

 

Nárast počtu predaných bytov na pražskom bytovom trhu s novostavbami bol dokonca jeden z najvyšších za posledných 10 rokov. Podľa aktuálne zverejnených čísel portálu www.hypoindex.cz sa od roku 2010 v Prahe predalo iba dvakrát viac nových bytov ako vlani, kedy sa ich počet vyšplhal na 5800. Konečný výsledok tak opäť potvrdil, že o nové byty v českej metropole je stále veľký záujem.

 

Silný bol najmä záverečný kvartál

 

Nebyť vysokého nárastu dopytu v záverečnom štvrťroku, konečné čísla za rok 2020 nemuseli byť jedny z najvyšších za posledné roky. Práve posledné 3 mesiace v roku boli obdobím, kedy sa tempo predaja zrýchľovalo najviac. Nových majiteľov si tak od októbra do decembra našlo až 2050 bytov v pražských novostavbách

 

Rast si zapísala aj priemerná cena

 

Nové pražské byty sa dobre predávali napriek pokračujúcemu zdražovaniu. Ceny týchto bytov rástli najmä kvôli nedostatočnej ponuke, ktorá je výsledkom vysokého dopytu. Kupujúci si na konci roka 2020 museli za m² nového bytu v Prahe zaplatiť priemerne až 107 877 Kč, čo bolo o 2 % viac ako v 3. minuloročnom štvrťroku.

 

K rastu priemernej ceny nových pražských bytov prišlo aj v medziročnom porovnaní. V tom síce ceny poskočili len o niečo cez 2 %, no aj to potvrdzuje, že rok 2020 bol na pražskom trhu s novými bytmi jeden z tých lepších, obzvlášť kvôli okolnostiam, ktoré priniesla koronakríza.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.hypoindex.cz

Zdroj foto: www.gites.fr