Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe pripravujú 6.ročník festivalu Film a architektura

Napísal Róbert Bosák, 13.09.2017

Domovom svetovej architektúry sa už onedlho stane opäť česká metropola. Práve v nej sa uskutoční ďalší ročník medzinárodného festivalu Film a architektura, ktorý do Prahy priláka elitných predstaviteľov domácej aj svetovej architektúry.

 

Organizátori festivalu Film a architektura majú po roku opäť plné ruky práce. V Prahe totiž prebehne ďalší, v poradí 6.ročník prestížneho medzinárodného podujatia, ktoré chce ľuďom priblížiť zákulisie architektúry prostredníctvom filmov. Tí si budú môcť užiť bohatý program doplnený prehliadkou fotografií najlepších architektonických diel, ktorý nadviaže na tradičné podujatie Deň architektúry.

  

Hlavný bod programu

 

Napriek pestrej výplni niekoľkodňového programu sa organizátori najviac tešia na 2 špičkové filmy, okolo ktorých sa bude točiť dianie celého festivalu. Snímky RemThe Competition majú za účasti popredných protagonistov architektúry rozšíriť povedomie o súčasnej tvorbe svetových návrhárov a zaujať jasné stanovisko k súčasnej problematike urbanizmu v mestách.

Zdroj: youtube.com

 

Rem – Prvým z očakávaných veľkofilmov je dokument o uznávanom architektovi Removi Koolhaasovi a jeho práci. Snímok natočil jeho syn Tomas a svoju medzinárodnú premiéru si odkrútil v auguste minulého roku na filmovom festivale v Benátkach.

 

The Competition – Druhý z festivalových bonbónikov nahliadne za oponu architektonických súťaží a divákov prevedie atmosférou slávnych ateliérov. Uvedenie tohto španielskeho filmu poctí osobnou účasťou aj režisér Angelo B. Cubber.

 

Od 30.septembra do 4.októbra

 

Premietanie filmov, prezentácia fotografií a náhľad do ďalších prínosných sekcií zaradených do programu sa zaháji 30.septembra. Hlavným dejiskom je spomínaná Praha, no festival bude súčasne prebiehať aj v Brne, Zlíne, Nymburku a v Plzni. Usporiadatelia zo Spolku Kruh sa s návštevníkmi rozlúčia 4.septembra, kedy sa v pražskom kine Světozor premietnu posledné filmy.

Zdroj: nasecentrumpraha.cz

 

Záujemcovia o návštevu festivalu si môžu zistiť všetky informácie o podujatí, programe a vstupenkách na stránke www.filmarchitektura.cz

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : filmarchitektura.cz

Foto : bohemia-apartments.com, youtube.com, nasecentrumpraha.cz